OKRUŽNO javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora Robertu Barišiću iz Bugojna, Emiru Kordi iz Jajca i nemačkom državljaninu Nihadu Osmanoviću, koji su uhapšeni zbog sumnje da su se bavili trgovinom drogom.

Grupa je uhapšena u okviru akcije "Pliva", koja je u subotu sprovedena na području Šipova, kada je kod njih pronađeno i oduzeto šest i po kilograma marihuane - skank.

Kako saznaju "Novosti", grupa je uhapšena nakon što su istražitelji dobili informaciju da se Barišić, Korda i Osmanović duže vreme bave trgovinom drogom širom BiH. Sumnja se da su marihuanom, preko Jajca, snabdevali i deo banjalučkog tržišta narkoticima. U međuvremenu policija je zaprimila dojavu da se osumnjičeni sa većom količinom skanka kreću prema Šipovu pa im je napravljena zaseda...

- Osumnjičeni su zaustavljeni na području Šipova u unajmljenom automobilu u kojem je pronađeno i oduzeto šest i po kilograma marihuane. Droga je otkrivena u sportskoj torbi i bila je upakovana u pet paketa - kaže izvor blizak istrazi.


PROČITAJTE JOŠ: OSUĐENI ZA DILOVANjE DROGE: Bivši banjalučki inspektori dobili 14 godina

Portparol MUP RS Mirna Miljanović kaže da su akciju "Pliva" sproveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, u saradnji sa PU Mrkonjić Grad i pod nadzorom banjalučkog Tužilaštva.


- Akcija je usmerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila ilegalnom prodajom marihuane. Uhapšene su tri osobe, dok se za jednom i dalje traga. Nakon kriminalističke obrade svi su predati u nadležnost OJT Banjaluka uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu - rekla je Miljanovićeva.


POZNATI POLICIJI

U MUP RS saznajemo da se uhapšena trojka i ranije dovodila u vezu sa prodajom narkotika.

- Radi se o licima koja su u ranijem periodu prolazili kroz policijske evidencije, kao osobe sklone zloupotrebama droge. Neki su zbog toga i osuđivani.