OKRUŽNI sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor Rodoljubu Gajiću, radniku "Sektor sekjuritija", osumnjičenom za učešće u likvidaciji vlasnika te kompanije Slaviše Krunića, njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića i ranjavanje Gorana Ilića.

Pritvor je određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi Gajić mogao ometati istragu uticajem na svedoke ili saučesnike, kao i zbog težine krivičnog dela i takozvanog uznemirenja javnosti.

Gajićev branilac Aleksandra Metlić tokom ročišta u sudu je potvrdila da je njen klijent delimično priznao učešće u krivičnom delu.

Pročitajte još - UBISTVO SLAVIŠE KRUNIĆA: Poligraf razotkrio "tipera"!

- On je pred tužiocem priznao da je odavao informacije o kretanju Krunića i to je govorio samo Željku Kovačeviću (ubijen u razmeni vatre) - rekla je Metlićeva.

Ona se protivila određivanju pritvora, smatrajući da je to preoštra mera, i predložila da mu se izreknu mere zabrane. Pojasnila je i da Gajić nema na koga da utiče, jer se jedan od osumnjičenih nalazi u pritvoru, a drugi u bekstvu.

- Nije imao kontakt s druga dva osumnjičena, a oduzet mu je i telefon, kojim je komunicirao s Kovačevićem - rekla je Metlićeva.

Tokom ročišta Gajić nije govorio o zločinu, navodeći da se slaže sa izlaganjem branioca. Na pitanja sudije za prethodni postupak Slađane Marić odgovarao je tiho i mirno. Na momente je delovao vrlo uznemireno i nervozno, trljajući šake jednu o drugu.

Slaviša Krunić ubijen je 22. aprila u sačekuši u blizini svoje vikendice u Glamočanima, kod Banjaluke, u kojoj je privremeno boravio zbog renoviranja stana. Ubice su to znale pa su ga u zasedi čekale na makadamskom putu u blizini vikendice. Kada je džip "tojota", u kome se vozio s telohraniteljem, usporio na krivini ubice su sa dve strane iz automatskih pušaka otvorile vatru. Krunić, koji je sedeo pozadi, rafalom je pogođen u glavu, a suvozač Pavlović u grudi. Vozač Ilić je ranjen u ruke i noge.

U razmeni vatre ubijen je napadač Željko Kovačević, koji je pogođen u stomak. Zbog ovog zločina istu noć je uhapšen Emilio Baldo, koji je pritvoren, a još se traga za Benedijem Đukanovićem.

Ubijeni Krunić vlasnik je kompanija "Sektor sekjuriti", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS" koje imaju oko 1.800 zaposlenih.

Slaviša Krunić

NOVČANI DUGOVI

PREMA nezvaničnim informacijama Rodoljub Gajić je izdao Slavišu Krunića, jer je imao velike novčane dugove. Spekuliše se da je bio sklon kocki, a navodno je i prema ubijenom Željku Kovačeviću imao dug, koji je plaćao s kamatom. Međutim, u sudnici se o tim detaljima nije govorilo.