U Gradskom parku u Bijeljini predstavnici sportskih klubova iz ovog dela RS sugrađanima su predstavili osnovne karakteristike sportova kojima se bave, u cilju privlačenja dece i mladih za bavljenjem sportom, kao i upoznavanje odraslih o značaju treniranja na otvorenom prostoru.


Sportski dan u organizovan je u sklopu akcije "April, mesec čistoće".


- Nadam se da će ovakve aktivnosti da doprinesu da se što više naših sugrađana bavi sportom. Naš park je idealna prilika za boravak u prirodi i zato pozivam sve sugrađane da ga čuvamo, jer zaštita životne sredine je od višestruke koristi za naš grad - istakao je načelnik gradskog Odeljenja komunalne policije Ratomir Draganić.


Pročitajte još: Biciklistički karavan nastavio put od Bijeljine do Teslića


U akciji su učestvovali Karate klub "Panteri", Odbojkaški klub "Radnik", Atletski klub "Akademac", Fudbalski klub "Radnik", Karate klub "UNSU" i Tekvondo klub "JOPA".


Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine zahvalio se svim sportistima Semberije, koji su učestvovali u ovoj akciji, “jer je sugrađanima na ovaj način predstavljena mogućnosti bavljenja sportom u prirodi.”


Gradski park zaista pleni lepotom, a Gradska uprava tokom akcije "April, mesec čistoće" nastoji da što više sugrađanima skrene pažnju na značaj čuvanja gradskog zelenila - istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.


Mićić je podsetio da Gradska uprava kontinuirano ulaže u sport, a da će ove godine biti znatno unapređena sportska infrastruktura na Gradskom stadionu, izgradnjom reflektora i uređenjem terena.


- Hvala predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na donaciji za sportske sale u Semberiji, što će pružiti još više mogućnosti za mlade da se bave sportom - naveo je gradonačelnik Bijeljine.