Poljak Pavel Francak pobednik je 13. međunarodne biciklističke trke Beograd - Banjaluka. Trka je započela u beogradskoj opštini Obrenovac 18. marta i juče okončana u centru Banjaluke. Vožena je kroz četiri etape Beograd-Vlasenica, Vlasenica-Brčko, Bijeljina-Teslić i Prnjavor-Banjaluka. U trci je učestvovalo 176 bicilkista iz 30 zemalja, a trka je kvalifikaciona za Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju.


IZ PRNjAVORA je u nedelju startovala poslednja, četvrta, etapa 13. Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” a u karavanu su se našla 153 takmičara iz 25 ekipa. Znak za početak završne trke do Banjaluke, dao je načelnik prnjavorske opštine Darko Tomaš, koji je naglasio da je to jedan od najvećih događaja u Republici Srpskoj, o čemu svedoči i podatak da će rezultati koje biciklisti ostvare od Beograda do Banjaluke biti bodovani u okviru kvalifikacija za Olimpijske trke u Tokiju.

- Za nas u Prnjavoru je izuzetna čast da smo dobili organizaciju starta poslednje etape. Uvern sam da će ovaj svojevrsni spektakl na najbolji način prezentovati i Prnjavor i celu Republiku Srpsku, zbog čega smo ocenuli da trebamo i moramo da budemo deo događaja ovog ranga - rekao je Tomaš.

Čelni čovek opštine je izrazio uverenje da će besprekorna organizacija biti pozivnica Prnjavoru da i naredne godine učestvuje u ovom događaju


PROČITAJTE JOŠ: Biciklistički karavan nastavio put od Bijeljine do Teslića

- Značajno je da mnogi gradovi žele da budu deo ovog događaja a nastojaćemo da Prnjavor već naredne godine dobije domaćinstvo i starta i cilja trke - najavio je Tomaš, čije je dizanje zastavice burno pozdravljeno od mnogobrojnih Prnjavorčana.

Karavan sa žutom majicom je predvodio Holanđanin Aron Gejt iz ekipe “EvroPro rejsing”.

- Voze se četiri kruga kroz Prnjavor, potom nastavljamo prema Derventi, gde je prvi prolazni cilj. Sponzorski cilj imamo i u Malom Razboju Ljevčanskom, kod Srpca. Poslednji prolaz je u Laktašima, a potom sa šest krugova završavamo trku u Banjaluci - naveo je direktor trke Vladimir Kuvalja, istakavši da je bicikliste iz 30 zemalja u svim gradovima kroz koje je karavan prošao dočekao i pozdravio veliki broj ljudi.

STARTOVALI U PROŠLI ČETVRTAK

BICIKLISTIČKA trka “Beograd-Banjaluka”, čiji su pokrovitelji predsednik RS Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković, počela je u prošli četvrtak u Beogradu a završena u nedelju u Banjaluci. Organizaciju trke su još pomogli i ministarstva omladine i sporta Srbije i Republike Srpske, kao i Predstavništvo RS u Srbiji.