Poljoprivrednici sa područja Banjaluke imaju mogućnost da se uključe u proizvodnju lekovitog bilja i krastavaca – kornišona kao kooperanti preduzeća „Carl Kuehne“ iz Kozarske Dubice, čiji će predstavnici i održati predavanja poljoprivrednicima.


Pročitajte još:
Za most preko reke Save kod gradiške 130 miliona KM


Ciljna grupa programa su mali poljoprivredni proizvođači i druge socijalne kategorije stanovništva u ruralnim sredinama, koje imaju mesečna primanja ispod 500 KM po članu domaćinstva.

O uslovima i načinu organizovanja proizvodnje krastavaca kornišona, zainteresovani poljoprivrednici moći će da saznaju na prezentacijama koje će biti održane u četiri mesne zajednice.


Pročitajte još:Banjaluka otvorena za ino-ulagače iz Katara


Kako je saopšteno iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela, prezentacije o temi „Uzgoj krastavaca kornišona“ počinju sledeće sedmice, i to 25. februara u Mesnoj zajednici Bronzani Majdan, 26. februara u MZ Krupa na Vrbasu, 28. februara u MZ Saračica i 1. marta u MZ Karanovac. Početak svih skupova zakazan je za 18 časova.

Kornišoni, foto M.Anđela

Ova predavanja su organizovana u okviru „Programa razvoja ruralne konkurentnosti“, koji finansira Međunarodni fonda za razvoj poljoprivrede, a implementira Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS u saradnji sa Resorom za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi.