Tužilaštvo Brčko potvrdilo je optužnicu protiv Brčaka C. Pajića zbog iznude u pokušaju i N. Pajića jer je oštetio tuđu stvar.


Kako se navodi u optužnici, 16. avgusta prošle godine oko 3.38, nakon što je prethodno unutar ugostiteljskog objekta "Top Secret" u Brčkom njegov brat C.P. stupio u verbalnu prepirku sa N.K. (Nikola Kokanović, sin Zorana, poslanika u Skupštini Brčko), braća Pajići su naglo krenuli na Kokanovića, zbog čega je pobegao, a za njim se uputio N. Pajić. Kokanović je otrčao ka policiji, a N. Pajić se vratio ka parkiranom "poršeu", vlasništvu "W-M." d.o.o. Brčko, za koji je znao da ga koristi Nikola. U nameri da vozilo ošteti, upotrebio je metalne barske stolice, velikom silom udarao po celom vozilu i tom prilikom ga razbio i napravio štetu od 57.448 KM.

PROČITAJTE JOŠ: Automobil benda iz Kragujevca polupan u Sarajevu


C. Pajić je, navodi se u optužnici, u nameri da Nikolinog oca Zorana prisili da mu preda novac, a za vreme dok je njegov brat lupao porše, pozvao starijeg Kokanovića i rekao mu: "Donesi 10.000 evra, sin ti je napravio veliku štetu. Ako ne doneseš - ubiću ga", nakon čega je prekinuo telefonski poziv. Time je, kako se dodaje, uputio ozbiljnu pretnju, što je kod Zorana Kokanovića izazvalo izražen osećaj straha za sinovu bezbednost.

(nezavisne.com)