DRŽAVLjANI Srbije Predrag Ivanović (25) i sedamnaestogodišnji maloletnik iz Užica uhapšeni su zbog sumnje da su brutalno pretukli i opljačkali Ostoju Milakovića (80) u njegovoj kući u selu Kmećani kod Banjaluke.

Pljačka se dogodila u četvrtak oko podneva, kada su razbojnici neopaženo ušli u starčevu kuću i brutalno ga pretukli tražeći novac. Potom su ispreturali sve stvari, ali zasad nije poznato šta su ukrali jer Milaković nije bio u stanju da policiji da izjavu.

Kako saznaju "Novosti", osumnjičeni su uhapšeni u Foči, kada su se belim automobilom "fijat 500" uputili ka granici. Veruje se da je u pljački učestvovala još najmanje jedna osoba za kojom se intenzivno traga. U otkrivanju osumnjičenih policiji su znatno pomogli meštani Kmećana, koji su na dan pljačke primetili "fiću", užičkih tablica, kako kruži selom, što im je bilo sumnjivo. U vozilu je, kako tvrde, bilo više mladića, a čak su se zaustavljali pored nekih meštana da pitaju kojim se putem ide za Sarajevo. Meštani su to i ispričali istražiteljima, a sporni "fića" je lociran i zaustavljen na području Foče.

Pljačka je otkrivena tek nakon što je teško pretučeni Milaković smogao snage da izađe iz kuće i dozove komšije, koje su pozvale policiju. Komšije su se šokirale kada su videle kakve je povrede imao, dok je po kući sve bilo prekriveno krvlju, porazbijano i razbacano.

Meštani Kmećana pričaju da je Milaković živeo sam nakon što mu je pre desetak godina umrla supruga. Ima šestoro dece, od kojih većina živi i radi u inostranstvu.

- I on je godinama radio u inostranstvu. Prima austrijsku penziju i važi za imućnijeg čoveka. Slično je i sa ostatkom njegove familije. Nedavno je kupio kuću i moguće je da je zato nekome zapao za oko - pričaju meštani.


PROČITAJTE JOŠ: Zločin kod Trstenika: Provalnici ubili starca

Istražioci su uvereni da je pljačka bila "tipovana", odnosno da je u sve umešan neki lokalac ili neko ko je starca dobro poznavao.


Kuća Ostoje Milakovića Foto O. M.

PROGNOZE NEIZVESNE

NAKON pljačke Ostoja Milaković je sanitetskim vozilom Hitne pomoći prevezen u UKC Republike Srpske, gde je zadržan na lečenju.

- Hospitalizovan je u Službi za neurohirurgiju. Primljen je u stanju politraume i zbrinut. Trenutno je svestan i ostaje na daljem praćenju. Sve prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene - rekla je načelnica Službe za neurohirurgiju dr Vesna Ivanišević.