NAJVEĆE priznanje grada Trebinja, počasni građanin, koje je ove godine dobio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uručeno je generalnom sekretaru predsednika Srbije Nikoli Selakoviću na svečanoj akademiji povodom 100 godina od Dana oslobođenja Trebinja pod nazivom „Stanite galije carske“.

Salaković je rekao da je velika čast i zadovoljstvo biti u Trebinju, te istakao da je Srbija danas na dobrom putu, zemlja koju krasi ekonomski i privredni napredak. On je i preneo poruka predsednika Vučića Hercegovcima i stanovnicima cele Republike Srpske.

-Ono što je predsednik Vučić do sada pomagao Trebinje, to je samo početak onoga što će se tek činiti i što će Republika Srbija činiti celoj istočnoj Hercegovini, kao i celoj Republici Srpskoj.

Pročitajte još - Vučić počasni građanin Loznice

Srbija sa BiH neguje principijalne i dobre odnose, a Republiku Srpsku voli i to pokazuje na svakom koraku - rekao je Seleković.

Odlukom Skupštine grada Trebinja najveće priznanje Vučiću se dodeljuje „za poseban doprinos u oblasti unapređenja privrednog i društvenog razvoja Trebinja“, a na inicijativu gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića, koji je istakao prilikom doledele prizananja da je to najviše što Trebinje može dati Vučiću, da bi mu se na taj način još jednom zahvalilo za sve ono što je učinio i što čini za ovaj grad i Hercegovinu.

Novcem Vlade Srbije u Trebinju je izgrađen je vrtić “Srbija” u koji je uloženo oko milion KM, za gradnju duhovnog centra u Mrkonjićima, rodnom selu Svetog Vasilija Ostroškog Vlada Srbije je obezbedila 800 hiljada KM, a Srbija finansira i deo rekonstrukcije trebinjskog Starog grada.