KOALICIJA SNSD-DNS-SP daje punu podršku kandidatu za srpskog člana Predsedništva BiH Miloradu Dodiku i kandidatu za predsednika RS Željki Cvijanović. Očekuje se velika i ubedljiva pobeda, kako Dodika i Cvijanovićeve na oktobarskim izborima, tako i vladajuće koalicije, poručeno je posle sastanka u Banjaluci.

Milorad Dodik, kandidat SNSD za člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske, izjavio je da Srpska mora izabrati koaliciju SNSD-DNS-SP da bi ostala stabilna, mirna i krenula dalje.

- Koalicija SNSD-DNS-SP je najdugovečnija na Balkanu. Ove tri političke partije su gotovo 20 godina zajedno na vlasti na različitim nivoima, i sasvim je prirodno da nastavimo da sarađujemo okupljeni oko ideje zajedničkog nastupa i podrške našim kandidatima - rekao je Dodik.

On je istakao da su na sastanku u Banjaluci dogovoreni operativni poslovi.

- Republika Srpska poslednjih godina je stabilizovana i bio bi greh da ovo bude prekinuto - naglasio je Dodik.

Milorad Dodik posle sastanka

Dodik je naveo da je koalicija opredeljena da gradi mirnu i stabilnu Srpsku, posvećenu razvoju, za šta postoje sve pretpostavke, i poručio da će na izborima biti pokazana podrška naroda.


PROČITAJTE JOŠ - DODIKOV ČOVEK NA AMERIČKOJ CRNOJ LISTI: Poslednji potez očajnika da pomogne marionetskim poslušnicima


Cvijanovićeva smatra da je dobra saradnja koalicionih partnera Banjaluku učinila stabilnijom.

- Banjaluka se konstantno razvija i ide napred, za šta je važna i dobra saradnja sa institucijama Srpske. Znamo šta su naši ciljevi, a to je pobeda naše koalicije u Banjaluci i RS, nakon čega ćemo brzo formirati vlast - kaže Cvijanovićeva. - Očekujemo da će izborni gubitnici praviti proteste, ali to je matrica po kojoj su se ponašali i nakon prošlih izbora.

Zamenik predsednika DNS Nedeljko Čubrilović naglasio je da će ova politička partija poštovati sporazum potpisan sa SNSD i SP, koji se odnosi na izbornu podršku kandidatima za pojedinačne funkcije.

- U Banjaluci ćemo ispoštovati sporazum. DNS daje punu podršku Dodiku i Željki Cvijanović, kao kandidatu za predsednika Srpske. U naše članstvo nema razloga da sumnjamo. Sigurno je da će ispoštovati ono što je rukovodstvo stranke potpisalo - rekao je Čubrilović.

Predsednik Gradskog odbora SNSD Igor Radojičić rekao je da koalicioni partneri u Banjaluci SNSD-DNS-SP u potpunosti podržavaju Dodika i Cvijanovićevu, kao kandidate za člana Predsedništva BiH iz RS i predsednika Srpske.

On je istakao da ova koalicija u Banjaluci ima veoma dobru saradnju.Predsednik gradskog odbora SP Goran Selak ocenio je da je vlast koju čine SNSD, DNS i SP uspešna.

- Dajemo podršku našim zajedničkim kandidatima, jer Dodik jedini može uspešno da brani interese Srpske u Sarajevu. Cvijanovićeva je najbolji izbor za predsednika RS, jer je veoma uspešno vodila Vladu Srpske - rekao je Selak.


OBEZBEĐENjE za LAVROVA

PREDSEDNIK Srpske Milorad Dodik izjavio je da će prilikom posete ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova Banjaluci biti na snazi prvi stepen obezbeđenja.

- Tako je kada dolaze značajne ličnosti, iako je Banjaluka siguran grad. Neke od ulica biće zatvorene i biće preduzete sve neophodne mere, ali to je praksa svuda u svetu - rekao je Dodik.

Ministar spoljnih poslova RF Sergej Lavrov boraviće u Banjaluci 17. septembra.