PRNjAVOR je u znaku razbuktalog rata između vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata i opozicione Srpske demokratske stranke u vezi sa atraktivnim prostorom u centru grada koji je još 1996. iz opštinskih prešao u ruke tada vladajućeg SDS! Na poslednjem burnom skupštinskom zasedanju predlog SNSD je dobio 11 u odnosu na neophodnih 15 podignutih ruku da se rešenje o dodeli prostorija SDS proglasi ništavnim.

U sada vladajućem SNSD smatraju da su bez marke nadoknade i na krajnje drzak i neregularna način te 1996. esdeesovci sebi prigrabili atraktivne prostorije. U SDS uzvraćaju da je sve regularno i da je reč o jeftinom predizbornom triku.

- Jasan je pokušaj SNSD da rešenje SO iz 1996. godine oglasi ništavnim, a SDS proglasi lopovima i stavi ih na stub srama - rekao je Slaviša Jenjić, šef kluba odbornika SDS u SO Prnjavor. - Kompletna procedura o prenosu prava raspolaganja nad zgradom u kojoj su prostorije naše stranke sproveden je 2008. i 2010. godine.


PROČITAJTE JOŠ - Od Dodikovog SNSD do socijalista!


Odbornici SDS tvrde da aktuelna vlast želi da skrene pažnju sa problema KP "Park" i odvozu smeća, nezavršenog projekta "Povelič" i dovoda pitke vode u preostali deo grada.


BEZ MARKE

OSTAJUĆI pri stavu da je SDS bez ijedne marke pridobio zgradu vrednu više sotina hiljada maraka, rešenjem bez pravnog leka, odnosno mogućnošću žalbe, Darko Tomaš, predsednik SNSD i načelnik opštine, rekao je da će se o tvrdnjama SDS i daljim namerama oglasiti na posebnoj konferenciji za novinare.