VELIBOR Ćirović, mašinski tehničar i borac prve kategorije (na slici), treći put je stupio na dužnost predsednika SO Rudo. U jednom periodu je kao smenjeni zamenik načelnika, šest meseci primao "beli hleb" u iznosu plate, a to će sada u narednih šest meseci primati i smenjeni predsednik SO Saša Drobnjaković.

Pročitajte još: Rudo: Alarm "gori" na sve strane

Da bi budžet rasteretili plata dva predsednika, novoformirana skupštinska većina je smanjila koeficijente za platu načelniku Ratu Rajaku (SRS RS) sa tri posto na 2,5 posto i na broj stanovnika sa 10 posto, na pet procenata. U isto vreme novi predsednik je, uz pomoć svoje većine odbornika, smanjio platu sebi i zameniku načelnika pa tako koeficijent umesto 2,5 sada iznosi 1,8 odsto.

Nova skupštinska većina poništila je raniji izbor članova upravnih odbora u nekoliko opštinskih ustanova, što će izazvati dodatne troškove oko objavljivanja u medijima novih konkursa za članove UO.

Promene u lokalnom parlamentu, započete tokom prošlog meseca, nastavljene su, a sve ukazuje na to da nova skupštinska većina neće na tome ostati. Sve će se događati u duhu ove vremenske prognoze, koja već mesecima, u istom danu, nagoveštava sunce i grmljavinu.