Subjektivni osećaj je da je tokom prepodneva temperatura dostigla čak 37 stepeni

U ulici Dimitrija Tucovića, kod broja 29, Hitna pomoć je jutros imala intervenciju. Ekipa je pozvana, jer se muškarac (55) samo srušio nasred ulice. Hitna pomoć je pokušala reanimaciju, ali, nažalost, čoveku nije bilo pomoći i lekar je samo konstatovao smrt.

Kako prenose mediji, u Hitnoj pomoći ekipe su od jutros imale brojne intervencije na terenu. Pošto su Zadušnice, mnogi Beograđani su krenuli put groblja, a iako su krenuli rano ujutru, s obzirom da sunce od jutros nemilosrdno "prži" bilo je i onesvešćivanja i kolabiranja od vrućine. Nije ni čudo, s obzirom na činjenicu da je subjektivni osećaj da je temperatura jutros dostigla čak 37 stepeni.

Zato ekipe Hitne pomoći od jutro ne staju, imaju pune ruke posla.

Još jedna intervencija Hitne pomoći dogodila se na Novom groblju, kada je spomenik pao na ruku čoveku od 70 godina. On je prevezen na Urgentni centar.

U Beogradu se danas očekuje najviša dnevna temperatura oko 35 stepeni. I drugog dana vikenda, pretežno sunčano i toplo s maksimalnom temperaturom od 32 do 34 stepena, a posle podne i uveče uz lokalni razvoj oblačnosti s kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Tek u ponedeljak malo svežije.

Znamo da je nemoguće da ostanete u rashlađenom stanu, jer svi imamo neke obaveze, pa kad već izlazite napolje, krenite "opremljeni": vodom, lepezama, šeširima, a neki se od sunca "brane" i kišobranima.

(Telegraf.rs)