MALIŠANI škole engleskog jezika "Pingvin ingliš" juče su u porti Stare crkve u Jagodini organizovali humanitarnu prodajnu izložbu uskršnjih ukrasa koje su sami napravili. Sav novac namenjen je Lazaru Milutinoviću Lakiju (28) iz Jagodine, sinu Vladana Milutinovića, heroja sa Košara. On od rođenja boluje od cerebralne paralize, u invalidskim je kolicima, a predstoji mu operacija u klinici "Atlas" u Beogradu. Operisaće ga doktor Dimitri Pokov iz Rusije, koji garantuje da će posle ortopedsko-hirurške operacije Lazar moći samostalno da hoda.

- Presrećan sam što moji sugrađani prikupljaju novac za mene, a posebno me je dirnulo što su deca napravila ukrase da bi sakupila novac za moju operaciju - rekao je Lazar.

Pročitajte još: AKCIJA UDRUŽENjA VETERANA 63. PADOBRANSKE BRIGADE: Sinu heroja potrebna pomoć

Vlasnica škole "Pingvin ingliš" Danijela Veljković rekla je da su se deca polaznici škole, dok su pravila uskršnje čestitke i korpice i šarala jaja i druge ukrase, posebno radovala, jer znaju da će novac koji prikupe tokom prodaje njihovih radova pomoći Lazaru da prohoda. Deca već sedam godina za Božić i Uskrs prave ukrase, a novac od prodaje je namenjen oboleloj deci.

- Uglavnom sam pravio čestitke. Posebno sam srećan što će novac pomoći da se Laki operiše - kaže Viktor Aleksić.

Blizanci Ognjen i Stefan Jovanović (4,5) i njihova sestra Elena


Za tezgom su bili blizanci Ognjen i Stefan Jovanović, stari četiri i po godine, i njihova sestra Elena. Dečaci su farbali jaja, bojili i lepili čestitke, a Elena je bila ponosna na veliko čupavo jaje.

AKCIJA

Akcija prikupljanja novca za Lazara Milutinovića juče je organizovana i u "Vivo" šoping centru i Zavičajnom muzeju u Jagodini.