UDRUŽENjE veterana 63. Padobranske brigade pokrenulo je akciju pomoći za Lazara Milutinovića (28), koji od rođenja boluje od cerebralne paralize. Lazar je sin prekaljenog ratnog druga i heroja sa Košara, zastavnika Vladana Milutinovića - Jagodinca. On je preminuo 2015. usled posledica moždane aneurizme. Na njegovim ratnim drugovima je časna obaveza da se brinu o Lazaru, koji je delimično nepokretan, u invalidskim kolicima.

- Lazar je rođen kao zdravo dete u šestom mesecu trudnoće, nakon čega je proveo tri meseca u bolničkom inkubatoru. Pri kraju trećeg meseca, inkubator se pokvario i Lazar je ostao bez kiseonika, što je dovelo do oštećenja njegovog centralnog nervnog sistema. Roditeljima je rečeno da je njegovo stanje veoma loše i da neće dugo živeti. Od tada, Lazar se leči i rehabilituje svim ponuđenim mogućnostima, o trošku svoje porodice i bez mnogo pomoći sa strane. Trenutno pati od deformiteta oba stopala, kontrakture zglobova kolena i dislokacije obe čašice. Zbog svega toga otežano se kreće i pati od jakih i čestih bolova u kolenima i stopalima - navodi se na sajtu Udruženja veterana 63. Padobranske brigade.

Lekari su mu predložili niz ortopedsko-hirurških operacija kojima bi mu se produžili butni mišići, stabilizovale obe čašice i izvršila korekcija oba stopala. Ljudi dobre volje koji žele da pomognu Lazaru, novac mogu da uplate na dinarski 200-117336018-21 ili devizni 200-117336140-43.