Sad moram da vidim Srbiju, napisala je na svom tviter nalogu Tina Kandelaki, jedna od učesnica panela o medijima, u Davosu, prenoseći neke od utisaka o susretu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, takođe učesnikom tog razgovora.

Kandelaki, novinarka ruskog TV Match, koja na Tviteru i Instagramu, po sopstvenim rečima, ima po dva miliona pratilaca, napisala je, između ostalog, da se Vučić "oblači sa stilom", što mu je, kaže, prenela.

“Uputila sam Vučiću kompliment, da ima stila u oblačenju, a on mi je odgovorio: Znate šta sam nedavno primetio? Da su Rusi postali ozbiljniji, da izražajnije govore o svojim političarima, a da su novinari - prave zvezde na svim društvenim mrežama”, napisala je ona.

PORČITAJTE JOŠ - UOČI SASTANKA SA ANGELOM MERKEL: Vučić na izlaganju nemačke kancelarke i Abea (FOTO)

Postavila je i kratak video na kojem predsednik Srbije govori na ruskom, a zatim i na engleskom jeziku. Kaže i da je Vučić “odradio” pravu promociju Moskve i gradonačelnika Sobjanjina, jer je sve ubedio da obavezno moraju da vide taj grad i probaju tradicionalna jela, kao što su hačapuri, što je, inače, testo sa nadevom od mesa koje se pravi u Gruziji, odakle Kandelaki potiče. “A, to je samo deo onoga što je Vučić rekao o Rusiji”, dodala je ona.

Navela je da je sa predsednikom Srbije i moderatorom sesije, direktorom Rojtersa Stivenom Adlerom, ćaskala pred početak panela o društvenim mrežama, a kako kažu, svi je s pravom “troluju” da je jedina prava zvezda u Davosu s obzirom na broj pratilaca.

Šaljivo je primetila da je njen ulazak na panel bio "izuzetan", jer je na putu do svog mesta izgubila cipelu, a da joj se u toj situaciji našao upravo Vučić, koji je, sticajem okolnosti, bio iza nje. “Sad moram da idem u Srbiju, tim pre što tamo nisam nikad bila”, zaključila je Kandelaki i podelila sa pratiocima na Tviteru.

VUČIĆ NA PITANjE O KANDELAKI:JESMO STVARNO U PROGRAMU?

Je l'' ovo skrivena kamera, jesmo li stvarno u programu, zapitao je predsednik Aleksandar Vučić na pitanje novinara, neposredno posle sastanka s kancelarkom Angelom Merkel, da kaže nešto o komenatrima ruske novinarke Tine Kandelaki na njegov račun i što je to glavna vest u Srbiji.

"Za mene je glavna stvar bio sastanak sa Angelom Merkel", rekao je i dodao da se ne seća da mu je Kandelaki, koja je zajedno sa njim učestvovala na medijskom panelu, rekla posle da je "stajliš".

"Pričao sam s njom na ruskom o Moskvi, koliko je Moskva napredovala i da je izvanredno što su oni uzeli od grčke firme (novogodišnja svetla) za 90 miliona. A, mi kad platimo tri miliona, ispadne velika politička priča", kaže Vučić.

Ona je pristojna osoba, ne znam šta očekujete u svemu tome, dodao je Vučić.

Ruska novinarka Tina Kandelaki učestvovala je juče na panelu o medijima sa Vučićem i još dvojicom novinara, a svoje utiske prenela je na društvenoj mreži Tviter, gde je, sa dva miliona pratilaca, kao i na Instagramu, prava zvezda.