NOVIH 1.800 studenata u ponedeljak je svečano dočekano u amfiteatru Beogradske poslovne škole - visoke škole strukovnih studija! Direktor ove obrazovne ustanove, profesori, predstavnici studentskog parlamenta i saveta škole poželeli su brucošima dobrodošlicu u ovu ustanovu, koja se kvalitetom, kriterijumima i standardima našla rame uz rame sa prestižnim londonskim, ali i ostalim školama te strukture u Evropskoj uniji.

Po rečima direktora prof. dr Đuro Đurovića, Beogradska poslovna škola sa ponosom dočekuje 62. generaciju budućih ekonomista, bankara, menadžera, koja je, sudeći po proseku ocena iz srednje škole od 3,59 - najbolja do sada. Kako kaže, podatak da je u septembarskom roku, od ukupnog broja studenata koji su se prijavili na visokoškolske ustanove u prestonici, čak 10 odsto došlo u ovu ustanovu, svedoči o visokom mišljenju i vrednovanju svega što je postigla Beogradska poslovna škola.

PROČITAJTE JOŠ - Orden Beogradskoj poslovnoj školi

- Mnogo je novina, dobrih promena koje su se dogodile za poslednje tri godine, od kada su me studenti postavili na čelo ustanove, a u narednom periodu tek će ih biti - kaže za "Novosti" Đurović. - Ove godine imamo prvu generaciju master stručnih studija, škola je podmladila kadrove, studentima je omogućena praksa u državnim i privatnim ustanovama, najboljima sticanje znanja u inostranstvu, započet je i proces ustanovljavanja dualnih diploma sa univerzitetom u Nici. Osim što smo drastično poboljšali sadržaj, urađeno je mnogo i na formi, pa je i sama zgrada škole renovirana i ulepšana. Ono što će se brucošima najviše dopasti jeste da je za mene student uvek u pravu, a profesor mora da pronađe način da reši svaki problem.

Kako Đurović kaže, Beogradska poslovna škola, gde se trenutno za diplome bori 10.000 studenata, utire najbolje puteve, prati reformu obrazovanja, a da bi prosveta Srbije bila na dobrom putu da se ponaša po istom principu.

Direktor prof. dr Đuro Đurović

- Posle perioda kada je ova škola tonula u neorganizovanost, neznanje, nemoral, prof. Đurović ju je podigao do najprestižnije u svojoj branši - rekao je Branislav Blažić, član Saveta škole i poslanik SNS u Vladi Srbije.

Posle svečanog prijema, budući ekonomisti, bankari, menadžeri, raštrkali su se po amfiteatrima, čekajući prva predavanja. Puni nade i entuzijazma.

PROČITAJTE JOŠ - Potvrda kvaliteta stigla iz Londona

- Direktorov govor dao mi je još više volje da budem odličan student i sve završim u roku - kaže Marija Obradović. - Planiram svakako da nastavim i master studije, a posebno me zanima menadžment u zdravstvu.

I Milan Božić, rodom iz Višegrada, dodaje da je ovu školu upisao, ne samo zato što je poznata po znanju koje se u njoj stiče, već i kao ustanova u kojoj studiraju najlepše devojke.

REFORMA OBRAZOVANjA

DIREKTOR Visoke poslovne škole Đuro Đurović pozvan je da održi predavanje o reformi obrazovanja u Srbiji, na Prvoj međunarodnoj naučnoj konferenciji podunavskih zemalja, koja će biti održana u Ulmu. Nedavno je gostovao i na Akademiji za nacionalnu bezbednost u Vašingtonu.


PROČITAJTE JOŠ - Beogradska poslovna škola: Studije i u Banjaluci