Na Dan zaljubljenih kojeg pravoslavci slave kao Svetog Trifuna, a katolici kao Svetog Valentina, na popularnom Mostu ljubavi u centru Vrnjačke Banje danas je održana tradicionalna manifestacija „Poljubi me“ – deveto po redu takmičenje u ljubljenju zaljubljenih parova.

Klasičnim filmskim poljupcem koji je trajao tačno 39 minuta, uspešno savladavši čak i male zamke strogog, ali objektivnog žirija koji je u finišu neizvesnog takmičenja "naredio" parovima da se ljube i na jednoj nozi, u glavnoj kategoriji „najduži poljubac“ pobedili su studenti Marija Nešić (22) iz Smederevske Palanke i Aleksa Busarac (21) iz Knića.

- Zajedno smo godinu i po dana, nismo se posebno pripremali za takmičenje, ali može se reći da svakodnevno vredno "treniramo". Želeli smo da učestvujemo i tako damo i naš doprinos proslavi Dana zaljubljenih - gotovo u glas kažu simpatični Marija i Aleksa koji su ujedno proglašeni i za najatraktivniji par.

Drugo mesto pripalo je Beograđanima Mioni Vasiljevski (32) i Igoru Božiću (29) koji su dobili nagradu i za "najudaljeniji par", dok su trećim mestom morali da se zadovolje Dejan Tomić (40) iz Despotovca i Milica Vučković (21) iz Ćuprije koji su se ovom prilikom na Mostu ljubavi i - verili.

- Prvi put učestvujemo, a veridbom smo želeli da na ovaj dan i na ovom mestu stavimo pečat na našu ljubav. Mnogo sam srećna i nisam se dvoumila kada sam izgovorila sudbonosno "da" - ne skrivajući emocije rekla nam je Milica Vučković.


Tradicionalno, posebnu nagradu kao kao najstari par dobili su Spaska (61) i Slobodan Nikolić (64) iz Kraljeva koji su, kako kažu, zajedno duže od dve decenije, a svoju su iskrenu ljubav ozvaničili pre nešto više od godinu dana.

- Ljubav ne zna za granice i jača je od svih životnih nedaća i stranputica - poručili su Spaska i Slobodan.

Na ovogodišnjem takmičenju u organizaciji ovdašnjih turističkih poslenika i pod pokroviteljstvom lokalne samouprave učestvovalo je samo četiri zaljubljena para, jer su mnogi, najverovatnije zbog „sramežljivosti“, odustali u poslednjem trenutku.


- Ovo jeste neslavan rekord po broju učesnika jer je i prve godine učestvovalo pet parova, ali mi danas slavimo ljubav i cilj je da se svi, i učesnici i posetioci, zabave i uživaju u dobrom raspoloženju - naglašava Goran Karavesović iz Turističke organizacije Vrnjačke Banje.

- Naredne godine slavimo jubilej, deset godina manifestacije "Poljubi me" i to će biti istinski spektakl.


U SLAVU VINA I LjUBAVI

U okviru ove tradicionalne manifestacije, a povodom vinogradarske slave Svetog Trifuna, firma „Vino Župa“ iz Aleksandrovca je na vrnjačkoj promenadi besplatno delila kuvano vino i rakiju, a u bogatom pratećem programu pevale su se pesme u čast vinu. Zaljubljenima i vinu sinoć su bile posvećene i tematske večeri u poznatim vrnjačkim restoranima.