BEŽANIJA je tada bila fudbalski prvoligaš, a Branko Dugalić jedan od najvećih talenata u klubu i već sa 15 godina nagoveštavao da će biti pravi biser. Ali, kako to obično biva, život ga je odveo na drugu stranu sveta, preko okeana, u SAD. Srednja škola i fudbal su išli paralelno, podjednako uspešno i jedno i drugo, a posle diplomiranja ostao je u fudbalu, ali ne kao igrač, već kao stručnjak za izradu programa i marketing.

- Nisam uspeo da postanem profesionalni fudbaler kada sam pre osam godina stigao u Ameriku, ali sam završio srednju školu, i pre roka diplomirao na odseku za marketing na koledžu - kaže kroz osmeh Branko Dugalić (23). - I opet se bavim onim što sam želeo celog života - fudbalom!

Branko je igrao, veoma uspešno, u napadu Dejvis i Elkins koledža i još nekoliko MLS klubova, a trenutno je zaposlen u Omladinskoj fudbalskoj školi u Sijetlu, u Vašingtnonu (Washington Youth Soccer, Seattle, Washington State).

- Nisam znao ni jezik, ni šta me čeka u Americi, ali sam oduvek voleo izazove. Pružila mi se prilika i zgrabio sam je. Vreme je proletelo brzo, ali nostalgija nije iščeznula. Volim da kažem da mi je Amerika kuća, ali je Srbija zauvek moj dom. I zato planiram da se vratim i da prenesem znanje koje sam ovde stekao - kaže Branko.

JEDINI NAŠ MOŽE slobodno da se kaže da je Branko jedini Srbin u ovoj masovnoj sportskoj organizaciji u SAD.
- Ovde nema naših ljudi, ali dešavalo mi se da mi priđu pojedinci sa prostora bivše Jugoslavije, jer zbog imena prepoznaju da sam sa Balkana. Ispričamo se i svako nastavlja svojim putem - kaže Branko.

O tome kako izgleda raditi u fudbalskoj kompaniji, Branko Dugalić priča:

- U našoj organizaciji ima više od 105.000 dece, uzrasta od pet do 19 godina! To je ogroman potencijal, ali i ogromna odgovornost, jer zna se da neće svi oni postati profesionalni fudbaleri, ali je bitno da izrastu u čestite, vredne ljude. Učim ih ono što je mene fudbal naučio u životu, da moraš da budeš borac da bi uspeo!

Branko ne krije da mu roditelji pružaju veliku podršku i da bez njih ne bi uspeo da postane jedan od najcenjenijih stručnjaka u ovom neverovatnom društvu sa 105.000 fudbalskih polaznika, podeljenih u 37 asocijacija sa 180 klubova.

- Naše je da pružimo priliku toj deci od pet do 19 godina.

Neverovatna fudbalska kompanija “s one strane Bare”, organizuje i Kup SAD u fudbalu, brojna regionalna takmičenja.Član je Američke omladinske fudbalske asocijacije, Fudbalske federacije SAD i FIFA.

- Moja trenutna uloge su sponzorski ugovori i donacije, svakodnevni kontakti sa biznismenima, ali i decom. Iz našeg saveza je izašlo dosta fudbalera koji su igrali u MLS, najjačoj ligi SAD - kaže Branko Dugalić na kraju.