Veruje se da je minut pre atentata na Džona F. Kenedija napravljen kratki snimak koji nije viđen sve do ove godine. Predsednik na snimku izgleda opušteno, dok se svojim automobilom vozi kroz Dalas. Andre Leč, kancelarijski službenik i autor ovog snimka, ovom prilikom prvi put je isprobavao svoju kameru. Preminuo je 1987. godine, a njegov sin Pol snimak je pronašao ove godine, u očevom sefu, u Kodakovoj kutiji na kojoj je bilo napisano samo “Kenedi”. Pol je rekao da je znao da postoji ovaj očev snimak, ali nije mogao da mu uđe u trag sve do nedavno.

Prema navodima "Telgrafa", oslonjenim na tekst objavljen u britanskom "Dejli mejlu", snimak je nastao malo pre 12.30 časova, na mestu nekoliko blokova udaljenom od lokacije na kojoj je Kenedi ubijen, pa se misli da je do atentata došlo nekoliko momenata kasnije. To potkrepljuje i zvuk sirena koji se čuje u pozadini, pri kraju snimka.

Ovog meseca se obeležava 50 godina od Kenedijeve smrti, što posebno teško pada udovici Lija Harvija Osvalda, Marini (72). Ona se bori sa neizlečivom bolešću, a čitavog života se krila od medija. U poslednjih četvrt veka uslikana je samo jednom, i to pre nedelju dana. U svom poslednjem medijskom pojavljivanju tvrdila je da je njen suprug nepravedno optužen, što i danas zastupa.