TEŠKO je odoleti glasu male Ivone Rambosek. Najbolje to zna poznati teniser David Nalbandijan, kojem je na Dejvis kupu naterala suze na oči pevajući argentinsku himnu. Osmogodišnja pevačica tako je postala prava zvezda u jednoj od najvećih zemalja Južne Amerike.

Nema internet portala u Argentini koji nije preneo snimak nastupa devojčice iz Srbije koja je pred desetinama hiljada navijača u „Areni“, glasom čija sigurnost daleko prevazilazi njene godine i sa gotovo savršenim akcentom otpevala nacionalnu himnu ove države. Zaiskrila je suza u oku argentinskih tenisera, koji su kasnije rasplakali naše igrače izbacivši ih iz borbe za popularnu „salataru“. Oduševljene su bile desetine hiljada Argentinaca koji su posmatrali prenos meča, ali i onih koji su snimak Ivoninog nastupa gledali na internetu.

- Trebalo bi da pokaže Mesiju kako se peva himna - komentarisali su, aludirajući na to da čuveni fudbaler nikada ne peva nacionalnu pesmu svoje zemlje.

- Spektakularno. Naježio sam se dok sam je slušao. Otpevala je himnu bolje od mnogih u našoj zemlji - pisali su drugi.

TALENAT IVONA je svoj pevački talenat pokazala na nastupima u „Areni“ i Sava centru. Tri puta se takmičila na dečijem festivalu „Čarolija“ gde je osvojila drugo mesto. Pevala je i u Sloveniji na festivalu „Otroške zvezde“. Obožava, kaže, i da ide u školu, najviše voli srpski i likovno i, naravno, ima sve petice.

A Ivona, koju smo sreli u beogradskoj školi „Kralj Petar Prvi“, gde pohađa treći razred, izgleda kao da je popularnost nešto najnormalnije što je moglo da je snađe. Bez trunčice treme priča o svom nastupu i sjajnim reakcijama koje je izazvala. Nije bilo treme ni kada je zapevala pred punom „Arenom“. Lakše joj je, kaže, da peva pred hiljadama ljudi nego pred mamom i tatom.

- Na nastupu se samo zagledam u jednu tačku i pustim glas - veselo nam objašnjava. - Na Dejvis kupu samo sam gledala u Leontinu, koja je trebalo da mi da znak za početak. U njenom horu „Čarolija“ pevam od četvrte godine i ni ne sećam se kako sam počela.

Za nastup u „Areni“ odabrana je koliko zbog muzičkog talenta toliko i zbog sjajnog osećaja za strane jezike. Nacionalnu pesmu sa komplikovanom melodijom lako je savladala za jedno veče.

- Prvo mi je bilo teško da shvatim melodiju, a onda sam je odslušala nekoliko puta i naučila je - nehajno priča.

Pored pevanja Ivona uživa i u sviranju klavira. Za nekoga njenih godina, moglo bi se reći da ima istančan ukus - omiljena pevačica joj je Adel, a jako voli i Majkla Džeksona i Kaliopi. Šta želi da bude kad odraste još nije odlučila. Dvoumi se, kaže, između dve profesije - pevačica ili glumica u mjuziklima.