Pazova bi uskoro mogla da postane najsportskija opština Srbije. Posle uveliko odmakle gradnje nacionalne kuće fudbala, sada želi i da izgradi pistu po standardima Formule 1 na kojoj bi se nadmetala najveća imena sveta u automobilizmu i motociklizmu. Partner „Stefan-GP“, korporacija koja je pokušala ove godine da uđe sa svojim bolidom u takmičenje najbržeg cirkusa, kako saznajemo, spreman je da u ceo projekat uloži 20 miliona evra. Najverovatnije, lokacija buduće staze Formule 1 bila bi kraj puta Stara Pazova - Golubinci.
- Investitoru nudimo sigurno najpovoljnije uslove kada je u pitanju lokacija, uz maksimalno ubrzanje dobijanja svih neophodnih dozvola za gradnju koje su u nadležnosti lokalne samouprave - obećava Goran Jović, predsednik opštine, uveren u brzi početak realizacije same gradnje. - Jedan takav sportski objekat mnogo bi značio za promociju Srbije i opštine Stara Pazova, ne samo u Evropi, već i u svetu.
Projekat izgradnje piste po standardima Formule 1 u Staroj Pazovi biće obelodanjen u četvrtak. Kako „Novosti“ saznaju, projektom buduće staze i pratećih objekata obuhvaćena je površina od nekoliko desetina hektara zemljišta. Sama staza za trke duga je tri i po kilometra, a s tribina će trke moći da posmatra više od 20.000 gledalaca. Investitoru su ponuđene tri lokacije. Kao najizglednija jeste trasa uz regionalni put Stara Pazova - Golubinci, gde već ima izgrađene neophodne infrastrukture. Gradnja bi trajala dve godine, uz ulaganja od 20 miliona evra.

DOBAR POSAO
Pored piste, ono što je za nas daleko važnije, gradiće se i mnogi drugi objekti u okviru Tehnološkog parka - otkriva Jović. - Pošto investitor namerava u Srbiji da testira i proizvodi delove, ali i kompletne trkačke automobile, to znači zapošljavanje koje nam je tako neophodno.