DAN Specijalne antiterorističke jedinice MUP Srbije i ovog 18. decembra proslavljen je u bazi nadomak Batajnice. Obeležavanju 29. rođendana ove elitne jedinice prisustvovao je direktor policije Milorad Veljović, kome je komandant Spasoje Vulević predao raport i svečano postrojio najelitniji deo SAJ-a.
Centralni deo proslave, kojoj su prisustvovali, uz nekoliko visokih policijskih starešina, bivši komandanti i pripadnici SAJ-a, održan je na poligonu gde su specijalci pokazali vrhunsku obučenost i spremnost, od rešavanja talačkih situacija, hapšenja opasnih naoružanih kriminalaca do preciznih pogodaka snajperskog tima.
- Vi ste elita srpske policije. Za ovih skoro tridesetak godina koliko postojite, uspešno ste se borili sa svim oblicima kriminala i terorizma. Branili ste integritet i celovitost zemlje. Građani Srbije mogu da budu spokojni kada o njihovoj bezbednosti brinu ovakvi profesionalci kakvi su momci iz SAJ - istakao je Veljović.
Komandant SAJ-a potpukovnik Spasoje Vulević s ponosom je naglasio da je kroz jedinicu dosad prošlo oko 650 policajaca.
- Svaki bivši ili sadašnji pripadnik SAJ-a zaslužan je za ovako cenjen ugled jedinice. Naš najveći zadatak je da i u narednom periodu zadržimo visok stepen obučenosti koji smo imali do sada. Proslava 29. rođendana svrstava nas među najstarije specijalne policijske jedinice ne samo u našem okruženju već i u Evropi - zaključio je Vulević.