U DOM Petrovića, nadomak Beograda, upali su "teroristi". Troje ukućana uzeto je kao taoci. Prvi pregovori su propali. Pozvan je "Alfa" tim Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP Srbije.
Kuću su opkolili specijalci u crnim maskirnim uniformama. U nekoliko minuta dramatične i "žestoke" akcije, "teroristi" su savladani i pohapšeni, a taoci oslobođeni.
Elitna jedinica srpske policije, predvođena komandantom potpukovnikom Spasojem Vulevićem, ovom, ali i drugim pokaznim vežbama, je u svojoj bazi u Batajnici proslavila 27. rođendan. Najstarija jedinica komandosa u našoj zemlji i ovaj jubilej proslavila je prikazujući svoje znanje i veštinu.
Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Rade Bulatović, pomoćnik ministra policije i načelnik Resora javne bezbednosti general Miroslav Milošević, predstavnici stranih ambasada, Vojske SCG i drugi ugledni gosti, više od sata uživali su u demonstriranju osposobljenosti najboljih komandosa na ovim prostorima.
"Sajovci" su na najbolji način prikazali i svoju, u svetu čuvenu školu praktičnog pucanja. Ona je svojevrsni trening preciznosti, koncentracije i veštine. Krećući se oprezno na "ulici" prepunoj prolaznika specijalci su nepogrešivo gađali "teroriste", pucajući iz pištolja, poluautomatske sačmare i "heklera", izbegavajući da im se kao žrtve nađu obični građani.
Posebna "poslastica" bilo je rešavanje takozvane talačke situacije, kada se brzim manevrom mora eliminisati terorista, koji je krenuo da ubija taoce. Četvorica vrhunskih snajperista gađajući na 200 i 300 metara vrlo brzo su savladali terorističku grupu (okačeni luft-baloni glumili su napadače, pa se svaki pogodak komandosa video), a onda, jednim hicem, uklonjena je i najveća opasnost - teroristički vođa (ogledalo) koji je, sateran u ćorsokak, upravo krenuo da se "obračunava" sa taocima.
Svaki potez srpskih specijalaca juče je propraćen burnim apaluzom. Najbolji među njima u protekloj godini nagrađeni su pištoljima i bodežima. Posebne plakete za izuzetnu saradnju dodeljene su SUP Beograd, Žandarmeriji i REIK "Kolubari".