ČENEJSKI aerodrom kod Novog Sada je raširio krila, u dogledno vreme možda čak i do mora.
U vrelo subotnje podne, prvi put u istoriji Sportskog aerodroma "Čenej" jedan putnički avion je sleteo na travnatu pistu nadomak Novog Sada. Kada je čehoslovački avion L-410 dodirnuo tlo, razbijena je neverica okupljenih, da li će se letilica zaista pojaviti na nebu iznad Čeneja.
Za pedeset minuta je avion sa dvadeset mesta za putnike, iz Podgorice dospeo u vojvođansku ravnicu.
- Navikli smo ovde na male sportske avione poput "cesne", "utve", "suhoja" ili "antonova", pa je oduševljenje prisutnih ovom putničkom letilicom razumljivo - objasnio je pilot Steva Popov, koji i pored velike želje da prvi prizemlji belo-plavi L-410 na čenejsku pistu, posao prepustio kapetanu Draganu Ivanoviću.
Osmeh pilota koji izlazi iz aviona je garancija da je let protekao bez problema.
- Pista je dobra za ovaj tip aviona koji je konstruisan da poleće sa kratkih terena - odgovorio je znatiželjnim posetiocima Ivanović.
Nekada padobranac, pitomac avijacije i pilot "boinga" Steva Popov, organizovao je ovaj probni let, želeći da otvori mogućnost da ovaj aerodrom u budućnosti uz sportsku dobije i svoju komercijalnu namenu. Razumljivog protivljenja ovoj ideji ima u Aero-klubu "Novi Sad".

HRABRO SRCE
PRED sletanje aviona, okupljeni posmatrači su bili sleđeni od straha. Padobrancu Milanu Đoriću koji je sa hiljadu metara skočio iz sportskog aviona, nije se otvorio glavni padobran. Zahvaljujući veštini i prisebnosti ovog mladića, već na šest stotina metara od zemlje otvorio se pomoćni padobran, pa se sve srećno završilo.