ARANĐELOVDAN je u svojoj bazi u Batajnici obeležila i Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ).
Pred strojem od više od stotinu pripadnika danas najelitnije specijalne jedinice MUP Srbije, obučenih u svečane gardijske uniforme, slavski kolač su presekli komandant SAJ, potpukovnik Milan Glišović i ministar policije Dušan Mihajlović.
Svečanom slavskom obredu prisustvovao je kompletan policijski vrh Srbije - ministar Mihajlović, njegov zamenik Nenad Milić, general Sreten Lukić, komandant žandarmerije Goran Radosavljević Guri i drugi visoki funkcioneri Ministarstva.
Počasni gost bio je ambasador SAD Vilijem Montgomeri o čijoj bezbednosti ova jedinica takođe brine.
Lokani parohijski sveštenik, otac Stevan, pozvao je prisutne da se pomole Bogu za srpski narod, za jedinicu, za njene poginule pripadnike u minulim ratovima, za sve pravoslavne hrišćane sveta i apelovao na svetske sile, pre svih Ameriku, da pomognu Srbiji da posle **viševekovnog stradanja stane na noge, jer Srbi nisu genocidan narod**.
U trpezariji, u kojoj pripadnici jedinice svakodnevno obeduju, gosti su se okupili oko bogate trpeze sa hladnim posluženjem, salatama i kolačima, i duže od sata zadržali u neformalnom razgovoru.