KOSOVSKA MITROVICA - Građanska inicijativa SDP, čiji je lider bio ubijeni Oliver Ivanović, protestovala je danas zbog izjave Aljbina Kurtija da je Ivanović bio ratni zlolčinac.


"Istražni i pravosudni organi Euleksa i Kosova koji su vodili postupak protiv Olivera Ivanovića nisu imali skoro nikakve dokaze već su samokreirali optužbe na osnovu izjava pojedinih nekredibilnih Albanaca. O tom postupku je itekako gospodin Kurti upoznat i njegova jučerašnja izjava je krajnje neljudska. Podsećamoga da je prošao 21 mesec od ubistva srpskog političara, a ubica i nalogodavci i dalje nisu pronađeni", saopštila je GI SDP.


Ova politička organizacija u saopštenju navodi da je Kurti, pretendent na funkciju kosovskog premijera, dao velika obećanja, i to prvenstveno da će suzbiti kriminal i korupciju na Kosovu


"Mi ćemo od njega tražiti da institucionalno radi na pronalaženju ubice Olivera Ivanovića", zaključeno je u saopštenju koje je preneo Radio Kosovska Mitrovica.


PROČITAJTE JOŠ:
GI SDP: Očekujemo da se pronađu ubice Olivera Ivanovića
U sinoć emitovanom intervjuu na TV N1 Kurti je naveo da pokojnog Ivanovića smatra zločincem, pozivajući se na tvrdnju bivšeg šefa Unmika Bernara Kušnera, objavljenu u njegovoj knjizi.