Nabavka sredstava protivvazduhoplovne odbrane (PVO) je od izuzetnog značaja za bezbednost zemlje i očuvanje mira, izjavio je danas predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

On je u pisanoj izjavi naglasio da je zbog toga nužno, pored nabavke lakih mešovitih artiljerijsko-raketnih sistema PVO, nastaviti opremanje srpske vojske raketnim sistemima srednjeg i većeg dometa.


PROČITAJTE JOŠ: Vučić potvrdio: Srbija kupila „Pancir S“ (VIDEO)

"Koliko god navedena borbena sredstva bila skupa, uvek će biti mnogostruko jeftinija od cene koju smo platili prilikom NATO agresije 1999. godine", ocenio je Jovanović.

S obzirom na geopolitički kontekst u kojem se nalazi Srbija, ističe predsednik DSS, potrebno je osetno poboljšati i materijalni status pripadnika srpskih snaga bezbednosti i izvršiti njihovu ozbiljniju kadrovsku popunu.

"Konačno, čini se da je došlo vreme da se otvori i rasprava o vraćanju nekog oblika obaveznog služenja vojske, jer je jačanje odbrambene sposobnosti zemlje jedina garancija očuvanja njenih nacionalnih interesa i nadasve mira", zaključio je Jovanović.