ambasador SAD koji u petak odlazi iz Srbije, objavio je na društvenim mrežama video koji je nazvao "Moja Srbija za poneti", a u kojem pokazuje šta će sve spakovati u svoje kofere.

Skot je na zvaničnoj stranici Ambasade SAD poručio: "Nakon tri i po godine u Srbiji vreme je za povratak kući. Odlazim srca ispunjenog lepim uspomenama i sa koferom prepunim suvenira. Hvala, prijatelji".

Na snimku se vidi da je Skot u svoj ptrljag spakovao čuveni pirotski ćilim, knjigu "Priča o Srbiji", ručne radove, delove narodne nošnje, čokanjčiće iz kojih se pije rakija, ključ koji je dobio od Prihvatilišta u Beogradu i još neke uspomene.

A za usput je, kaže, poneo peglanu pirotsku kobasicu i sir, kajmak iz Gornjeg Milanovca za koji kaže da je najbolji na svetu, ajvar, džem od domaćih šljiva, med, Plazmu, kiseli paradajz, dunjovaču, pelinkovac, vino, pivo, klekovaču i šljivovicu.

"Nema boljeg od šljivovice", napisao je Skot, koji je uz sve to naumio da ponese i ćevape i burek od mesa, da bi imao šta da zamezi dok bude čekao presedanje u Frankfurtu.

Pročitajte još - Skot zahvalan onima koji su mu psovali majku i pisali da “jede g***a“, evo i zašto

U Skotovom bagažu se našla i majica Crvenog krsta, koju je pokazao uz poziv građanima Srbije da daju krv.

Spremio je da ponese i majice koje su štampane za različite sportske programe koje je za decu organizovala Ambasada SAD i on lično od programa namenjenih specijalno za romsku decu, zatim majicu sa znakom Nišvila...

Snimak se završava tako što je na nalepnici za bagaž na kojem je ispisano njegovo ime slovo "o" u njegovom prezimenu prepravio u "a", jer tako je, kako tvrdi, pravilno.