PRIŠTINA - Građanska inicijativa SDP partija (ubijenog Olivera Ivanovića) saopštila je u četvrtak da će na predstojeće parlamentarne izbore učestvovati sa ostalim političkim opcijama koje će se naći na listi “Srpska lista-Aleksandar Vučić”.


Pročitajte još: Goran Rakić: Srpska lista ima bezrezernu podršku


- Mišljenja smo da je Srbima na KiM u ovim trenucima preko potrebno jedinstvo i podrška države Srbije radi opstanka i očuvanja državnih i nacionalnih interesa- navodi se u saopštenju za javnost G.I.SDP.

Inače, rok za predaju lista za pomenute izbore zakazane za šesti oktobar je do petka u ponoć a na pitanje hoće li i kada Srpska lista predati listu na ovim izborima, Goran Rakić predsednik ove liste kazao je da su još uvek u toku konsultacije napominjući d aje rok za predaju liste do danas u ponoć kao i da su oko svega u dogovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je mišljenja da Srpska lista treba da učestvuje na ovim izborima.

Rok za predaju koalicija je već istekao i prema navodima iz CIK-a prijave za učešće na izborima predale su četiri predizborne koalicije i to predstavnici koalicije Vakat, sastavljene od Demokratske stranke Bošnjaka, Demokratske stranke Vatan i Ujedinjene stranka Bošnjaka.Koaliciju su zatim prijavile Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i Socijaldemokratske partije Špenda Ahmetija, aktuelnog graodnačelnika Prištine.

Treću prijavljenu koaliciju čine Socijaldemokratska inicijativa NISMA Fatmira Ljimaja, Alijansa Novo Kosovo Bedžeta Pacolija i Partija pravde Ferida Aganija. Istovremeno, kako je Novostima potvrdio Stevan Veselinović, srpski član CIK-a, i dve srpske partije – Progresivna demokratska stranka Nenada Rašića i Nova partija Kosova prijavile su koaliciju "Sloboda".