Ovi iz opozicije se svakog dana pet puta svađaju da bi jednom seli da se dogovore o nečemu. Opozicija van parlamenta ucenjuje opoziciju koja je u parlamentu da izađe iz Skupštine i oni moraju da izađu jer ne mogu sami da pređu cenzus. I nisu njima problem ni Vučić, ni mediji, ni izborni uslovi. Opozicija u Srbiji je kao fudbalski klub koji se priprema i kada treba da igrate utakmicu vi kažete „nećemo da izađemo na teren, vidite koliko navijača imaju ovi crveni i plavi, a mi žuti nemao deset navijača i nećemo zbog toga da igramo". Upravo to je problem opozicije - mali broj navijača, dok je veliki broj navijača na strani stranaka koje čine vlast. Tom delu opozicije koji će bojkovati izbore želim srećan boravak van parlamenta naredne četiri godine", rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Markovć Palma gostujući na TV PRVA.

PONUDA KOALICIJE SPS – JEDINSTVENA SRBIJA ZA PREMIJERA SRBIJE BIĆE IVICA DAČIĆ

Politička scena je takva da kada vi izađete na izbore nećete reći „mi izlazimo na izbore da bi izgubili i nemamo kandidate ni za ministre, ni za premijera". Ja vrlo dobro znam kako se bira predsednik Vlade, da kada završe izbori predsednik Republike poziva stranku koja ima najveći broj mandata u parlamentu. Ali mi, koalicija SPS – Jedinstvena Srbija izlazi sa ponudom, a ponuda su rezultati koje ostvario Ivica Dačić kao ministar inostranih poslova i zato je Ivica Dačić naš kandidat za premijera. Dačićevi rezultati imaju takvu vrednost da svi zajedno ministri inostranih poslova u zadnjih 20 godina nemaju takav rezultat", izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. Ono što radi danas Vlada Srbije, sve je to predložio predsednik Republike Aleksandar Vučić, a realizovalo nekoliko ministara, a jedan od njih je Ivica Dačić. Ja i moja politička partija Jedinstvena Srbija imamo svoj stav od koga nećemo nikada odustati, a to je da je porodica osnovni stub svega i porodica mora da bude na prvom mestu. Platforma i program koalicije SPS – Jedinstvena Srbija je borba protiv bele kuge, socijalna pravda, pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, nova radna mesta, da zaustavimo mlade da odlaze iz zemlje i da se napravi kriterijum i da se povećaju plate onima koji rade težak posao, a to su policija, vojska, sudstvo, prosveta i zdravstvo. Koalicija SPS – Jedinstvena Srbija na narednim izborima očekuje veliki broj glasova, jer i Dačić i ja imamo šta da pričamo šta smo radili i šta ćemo raditi u narednom periodu. I kada se saberu glasovi mi ćemo reći „evo mi smo druga politička snaga u Srbiji i siguran sam da ćemo po broju glasova biti na drugom mestu", kaže Marković.


NA JEDNOG POLITIČARA DOLAZE TRI ANALITIČARA


Mi danas u Srbiji nažalost imamo na jednog političara tri analitičara i ne zna se da li su gori neki političari ili analitičari. 80 posto političara nikada u životu ništa nije radilo, samo konstatuju i kritikuju, bez programa i bez dela, bez izveštaja o radu. Prioritet onih koji se bave politikom treba da bude izveštaj o radu i program za naredni period, pa tek treća tačka da bude kritika nekih drugih", izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije.