"DOBRO jutro iz Vusanja od eks premijera Kosova, koji je stigao kod dajova (ujaka)" - ova poruka osvanula je na fejsbuk-stranici Dijaspora Plav Gusinje, na kojoj se vidi kako bivši premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj pozira i to samo jedan dan nakon što je počela da se gradi saobraćajnica Podgorica - Gusinje (60 kilometara), dolinom Cijevne, preko Dinoše, koja je najkraća moguća relacija između ova dva grada.

Nezvanično saznajemo da će Haradinaj, koji je nedavno bio u Hagu na saslušanju i zbog čega je podneo ostavku na mesto premijera, osim susreta sa "ujacima", imati razgovore i sa albanskim političarima iz tog crnogorskog kraja, a najverovatnije će se spustiti do Ulcinja i Velike plaže. Prema našim saznanjima, Haradinaj će se sastati i sa odbornicima SO Tuzi koji će u četvrtak po hitnom postupku odlučivati o podizanju spomenika Đerđu Kastriotu Skenderbegu u centru Tuzi ili Zatrijepču. Sredstva je obezbedila albanska fondacija "Triješi" iz Njujorka, a plan je da se isti spomenik podigne i u Ulcinju.


Pročitajte još: "Žuta kuća" i Ramušovi logori idu pred Kongres

- Haradinaj se slobodno kreće na onim teritorijama na kojima se bez problema sprovodi projekat "velike Albanije". Crna Gora sa aktuelnom vlašću jeste najobičniji vazal velikoalbanskog projekta - kaže, za "Novosti", Marko Kovačević, iz Nove srpske demokratije.