Zabrinjava povećano interesovanje određenih lica i pojedinih obaveštajnih struktura za decu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavio je potpredsednik vlade i ministar policije Nebojša Stefanović i poručio da će nadležne službe sprečiti da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost.


"Borimo se da nijedno dete u Srbji ne sme da bude predmet bilo čije obrade i nadzora ili bilo kakve loše namere, a ne daj Bože da im se učini neko zlo", poručio je Stefanović odgovarajući na pitanja novinara.


Kako kaže, i deca predsednika Srbije imaju pravo da zadovoljno, srećno i normalno žive i da im niko ne preti i ne ugrožava njihovu bezbednost.


PROČITAJTE JOŠ: Vučić i bez naloga suda prisluškivan deceniju i po


"Nadležne službe će raditi sve što mogu da spreče da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost ili da smatra da je dozovljno da se obračunavaju sa bilo kojim detetom u našoj zemlji. Hoću da svi znaju u Srbiji da posebnu pažnju posvećujemo deci i njihovoj bezbednosti u školama i u saobraćaju i na internetu... A, što se tiče dece predsednika vodićemo računa da niko ne posmisli da ugrozi njihovu bezbednost ili da na bilo koji nacicn vrši opservaciju njihovog svakodnevnog života, jer se radi o deci", naglasio je ministar.


Stefanović je tim osobama poručio da se "manu tih aktivnosti i da će državni aparat umeti na to da odgovori".