NOVINARIMA KRIK-a nije dovoljno što napadaju mene već godinama unazad i izmišljaju razne afere, nego su sad prešli i na mog brata, moju bratanicu Unu i njenu majku - rekao je u utorak ministar finansija Siniša Mali, komentarišući incident u kojem je, prema pisanju portala "Republika", novinar presreo Milicu Andrić, nevenčanu suprugu Predraga Malog, Sinišinog brata.

Mali je rekao da je ćutao kada su njega napadali, ali da ne može da ćuti sada kada napadaju njegovog rođenog brata i njegovu porodicu:

- Verovatno im je ponestalo ideja pa nemaju šta više da kažu o meni, te su prešli na moje najbliže, koji sad treba da ispaštaju, iako nemaju nikakve veze sa politikom. Uhođenje i presretanje na ulici majke sa šestomesečnom bebom oni nazivaju istraživačkim novinarstvom. To je stvarno otišlo predaleko - kazao je Mali.

Pročitajte još - Uznemiravali majku sa bebom da bi napravili politički angažovan tekst

Navodeći da je već godinama u politici, Mali je rekao da je naučio da trpi "njihove besmislene napade, dobacivanja, njihova praćenja, njihovo čekanje svakog jutra na poslu u Skupštini grada":

- Trpeo sam i napade oko nepostojećih stanova, za koje se naravno na kraju ispostavilo da su lažni. Ali porodica mog brata to ne može i ne treba da trpi. Samo se pitam šta je sledeće? Koliko daleko planiraju da idu? Očigledno smatraju da su im u političkoj borbi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sva sredstva dozvoljena.

Mediji su ranije objavili da je KRIK, navodno, angažovao osobu da prati Milicu Andrić i da je on to činio dok je ona šetala bebu u kolicima. On ju je najpre zaustavio, postavio joj pitanje, a zatim je pratio do ulaza u zgradu, što su snimile sigurnosne kamere. I Andrićeva je potvrdila da joj je tog dana osoba koju ne poznaje prišla na ulici i pitala je da li je ona bebina majka ili sestra, a da ju je zatim ista osoba pratila do zgrade.

Video-nadzor zabeležio muškarca koji je presreo Milicu Andrić, nevenčanu suprugu Predraga Malog Foto Republika.rs

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) saopštila je u utorak da je "Srpski telegraf" lažno optužio novinare tog portala da su pratili nevenčanu suprugu Predraga Malog. Oni navode da osoba koja se vidi na snimcima koji su objavljeni na portalu "Republika" (koji je u vlasništvu "Srpskog telegrafa") nije njihov novinar. U saopštenju KRIK se navodi da je "Srpski Telegraf" otkriće KRIK o navodnim koruptivnim vezama brata Siniše Malog predstavio javnosti kao napad na predsednika Srbije.

VUČIĆ: UTVRDIĆEMO KO JE PRATIO

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić, govoreći o napadima na decu, rekao je u utorak da se to što se desilo sa bratanicom Siniše Malog trenutno istražuje. - Mi ćemo da utvrdimo ko je pratio ženu i bebu brata Siniše Malog Predraga. To lice je sa diktafonom pitalo majku da li mu je majka ili sestra. Ima tu mnogo čudnih detalja. To je stvarno odvratno. To lice se neće sakriti. To je taktika japanskog praćenja - kazao je Vučić. Kako je rekao, to sa bebom nije ni za smeh, a nije ni za šalu. - Da bi se ovo sakrilo nastala je kuknjava da njih prate - dodao je Vučić.