Beograd - Urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević izjavio za TV Pink da nije sporno da mediji pišu o javnim ličnostima, ali da jeste način na koji je to urađeno.

Portal KRIK objavio je tekst u kojem se istražuje zašto Predrag Mali, brat Siniše Malog, ministra finansija, vozi službeni automobil “audi” koji je inače vlasništvo privatne firme. Međutim, Srpski telegraf i portal Republika objavili su da je novinar KRIK-a pratio Milicu Andrić, nevenčanu suprugu Predraga Malog, dok je bila u šetnji sa šestomesečnom bebom.

Prema rečima urednika Srpskog telegrafa, ta osoba koja je pratila Milicu Andrić s bebom, mogla bi krivično da odgovara, budući da ona nije javna ličnost, niti ima ikakve veze s javnim životom.


PROČITAJTE JOŠ:
Uznemiravali majku sa bebom da bi napravili politički angažovan tekst

"Naš portal i Republika objavili su snimak kako čovek koji se predstavio kao reporter KRIK-a uhodi Milicu Andrić i bebu. To se nikada nije desilo. Niko nema ništa protiv da se piše nešto protiv funkcionera, ali ne na taj način", istakao je on.

Prema njegovim rečima, "ako se ovako radi sa šestomesečnom bebom, to može da se protumači i tako da se spremi Vukan Vučić, jer njega mogu i da prebiju, jer ima dve godine".

"Ozbiljno su pređene granice sa ovim potezom. KRIK, koji je objavio tu priču, finansira se sredstvima EU, a ja pitam da li EU podržava takav način rada? Da li se za to zalaže EU, da li je to sloboda kretanja...“, upitao je Lađević.

On je rekao i da će Srpski telegraf uskoro otkriti pun identitet muškarca koji je pratio nevenčanu suprugu Predraga Malog dok je šetala s bebom. Na to pitanje odgovor bi trebalo da daju i MUP i BIA. KRIK bi trebalo da kaže da li je to njihov novinar ili ne, zaključio je Lađević.