Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković kaže da će ta stranka nastaviti iz dana u dan da pita Dragana Đilasa kako se, za manje od 10 godina, dolazi od 74.000 evra do 25 miliona u nekretninama.

"Radosni smo što je istraga pokrenuta i što se tužilaštvo zainteresovalo za taj slučaj, te smo za korak bliže da saznamo kako je Đilas sa svojim firmama, dok je bio državni funkcioner, zloupotrebljavao svoj položaj, trgovao uticajem i sekundama na državnoj televiziji", rekao je Mirković.

On je rekao da Đilas, kojeg je nazvao najgorim gradonačelnikom u istoriji, danima ne želi da odgovori na pitanje kako je uspeo da od jednog "lošeg preduzetnika, koji je uz pomoć tri firme u Češkoj sa prihodom od svega 74.000 evra, danas došao u situaciju da ima samo u nekretninama 25 miliona evra".

"Njegova histerija zbog istrage koju je tužilaštvo pokrenulo je poprimila drugi oblik. On iz dana u dan ne bira više oružje kojim će se služiti i ne bira više laž koju će izgovoriti, ne bi li samo bacio prašinu u oči i skrenuo pažnju sa te istrage i sa ključnog pitanja u vezi sa bogaćenjem", rekao je Mirković.

Jedan u nizu primera kako se Dragan Đilas bogatio jeste i "Veliki brat", rekao je Mirković i dodao da je za taj rijaliti predsednik Stranke slobode i pravde "deci oteo Pionirski park".

Mirković je rekao i da su pojedini lideri Saveza za Srbiju "spinovali" da državni organi neće uhapsiti čoveka koji je Đilasu pretio na društvenim mrežama, što se, naglašava, pokazalo kao netačno.

"Taj čovek je juče uhapšen, predat je tužilaštvu i još jednom je dokazano da državni organi funkcionišu, da je Srbija pravna država i da MUP na čijem se čelu nalazi Nebojša Stefanović obavlja svoj posao", rekao je on.

Mirković poručuje da danas nema zaštićenih, za razliku od perioda kada su, kaže, Đilas i Jeremić bili na vlasti "pojačani" Borisom Tadićem.