Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je za "Kurir" da je pre dva meseca formiran snažan obaveštajni tim, koji je maskiran u predstavništvu jednog velikog zapadnog proizvođača automobila u Skoplju, čije je tajno delovanje usmereno da blokira postizanje kompromisnog rešenja Beograda i Prištine.

Prema njegovim rečima, tim čine obaveštajci iz Bugarske, Albanije, Severne Makedonije i Nemačke.

Drecun je istakao da se u pojedinim susednim državama vodi jaka kampanja protiv postizanja bilo kakvog kompromisnog rešenja između Beograda i Prištine i dodao da Severna Makedonija postaje centar za snažno obaveštajno delovanje protiv inetresa države Srbije.

Pročitajte još - Drecun o motivima za hapšenje Srba na KiM: Dobro usklađena kampanja Prištine i Tirane

"Svako postizanje kompromisnog rešenja je temeljni stub stabilizacije ovog regiona, a nepostizanje kompromisa između Beograda i Prištine je priprema za nove sukobe u regionu i za stvaranje "velike Albanije" ", rekao je Drecun.

On je istakao da bi makedonska vlast morala da odgovori koja je svrha formiranja obaveštajnog tima, čiji je cilj da u potpunosti naškodi Srbiji.

" Šta oni mogu da rade sem da prikupljaju informacije i šire dezinformacije. Tim nije formiran da štiti naše interese, već da radi suprotno njima. To nije nimalo bezazleno, mogu da izvedu neku medijsku ili političku diverziju, čak i da izazovu sukobe", upozorio je Drecun.