Direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića rekao je danas da Kosovo i Metohija nikada neće biti deo Albanije.

"Nijedan pedalj Srbije to nikada neće biti. To smo rešili još u maju 1945. godine kada je poražen nacizam", saopštio je Đurić.

On naglašava da bi Hašim Tači kao državljanin Srbije i predstavnik privremenih institucija u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija morao da zna da Srbija nema nameru da se ujedinjuje sa Albanijom, i da je svaki oblik separatizma protivan normama domaćeg i međunarodnog prava.

PROČITAJTE JOŠ - Đurić: Tačijevo ponašanje predstavlja šamar Srbiji i Evropi

Đurić podseća da je "Velika Albanija" fašistički projekat, poražen 9. maja 1945. godine i da je, ponovo pozivati na njeno stvaranje, i to na dan održavanja evropskih izbora, šamar u lice Evropi.

"Tim pre zapanjujuće je ćutanje međunarodnih zvaničnika na pozive na komadanje i rasparčavanje suverenih i međunarodno priznatih država članica Ujedinjenih nacija", naveo je Đurić.

PROČITAJTE JOŠ -  Đurić: Vučić i Srbi sa KiM - sedam zaključaka; Haradinaj da prihvati da je Kosovo deo Srbije

Bilo reakcije spolja ili ne, jedno je sigurno - projekat "velike Albanije", koja komada i guta okolne države, biće poražen svaki put kada se pojavi na istorijskoj sceni, zaključio je direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.