Srpska lista optužila je Radu Trajković da direktno opstruiše istragu istragu ubistva Olivera Ivanovića i da je svesno  usmerava u pravcu koji žele pojedini centri moći kao i da je za to kako se navodi u saopštenju ove liste, "masno" plaćena. Iz Srpske liste ocenjuju da su upravo "zahvaljujući" izjavama Rade Trajković prištinskom tužilaštvu Nedeljko Spasojević i Marko Rošić odvojeni  od svojih porodica i više od šest meseci bez osnova pritvoreni u albanskom kazamatu.

- Dobro je poznato višegodišnje štetočinsko delovanje Rade Trajković u srpskom narodu dok je živela na KiM, zato je se Srbi sa Kosova i Metohije gnušaju i apsolutno je ignorišu. Ipak, to joj ne umanjuje sposobnost da zarad tuđih i sopstvenih interesa nastavi sa klevetanjem sopstvene države i predsednika, nijednog trenutka ne osudivši Prištinu za montirane optužnice i pritvaranje bez osnova, anticivilizacijske mere protiv Srba, ukidanje osnovnih ljudskih prava – navodi se u saopštenju Srpske liste i dodaje da naprotiv, Rada sa Savskog venca u tome svesrdno pomaže Prištini, kriminalizujući sopstveni narod na severu Kosova i Metohije, državu i državno rukovodstvo.

Pročitajte još: SRPSKA LISTA: Rada Trajković nastavlja s lažima protiv svog naroda

- Kao što je glasno ćutala i kada je Oliver Ivanović bio godinama u zatvoru, a sada pokušava da na njegovoj tragičnoj sudbini politički lešinari – dodaje se u saopštenju za javnost Srpske liste koja ocenjuje da imajući u vidu staru izreku "lopov u poštenje ne veruje" pa ni  Rada Trajković u iskrene namere i dela Srpske liste.