PRIŠTINA - Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, sastao se sa ambasadorima i šefovima međunarodnih misija u Prištini, kojima je preneo da je bio veoma iznenađen kada je saznao da nije bilo koordinacije sa Sjedinjenim Američkim Državama oko samita zemalja Zapadnog Balkana u Berlinu.

Prištinska Gazeta Ekspres prenosi da je Tači rekao i da je frustriran činjenicom da zemlje EU nisu jedinstvene u pogledu liberalizacije viznog režima za građane Kosova.

Govoreći o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, Tači je, kako se navodi, rekao da će naredni sastanak, u okviru tog procesa, biti održan na insistiranje francuskog predsednia Emanuela Makrona u Parizu, 1. jula.

PROČITAJTE JOŠ - HARADINAJEV BRAT PORUČIO: Tači da deluje u skladu sa ustavom tzv. Kosova; Ne žurimo da postignemo konačni sporazum sa Beogradom

"Pozdravljam dobru volju kancelarke Angele Merkel i insistiranje predsednika Makrona da pitanja Zapadnog Balana krenu s mrtve tačke", rekao je Tači, piše Ekspres.

Ponovio jei da smatra da proces dijaloga Beograda i Prištine treba da bude finalizovan obavezujućim sporazumom za, kako je rekao, "obe države".

Što se nametnutih taksi Prištine na proizvode iz Srbije tiče Tači je rekao da rekao da ova mera treba da ostane na snazi.