VALjEVO – Bezmalo polovina – 17 od ukupno 41 člana Gradskog odbora Demokratske stranke u Valjevu je podnelo ostavku na tu funkciju. Odlazak iz vrha valjevskih demokrata usledio je, saznajemo nezvanično, zbog nezadovoljstva radom rukovodstva i načinom na koji vodi stranku u gradu na Kolubari proteklih godinu dana.

Slobodan Pavlović, predsednik valjevskih demokrata potvrdio je medijima da je 17 članova Gradskog odbora podnelo ostavke, ali nije želeo da taj postupak komentariše. Najavio je da će “sve biti mnogo jasnije posle sastanka sa predsednikom Demokratske strane Zoranom Lutovcem, koji dolazi u Valjevo.

PROČITAJTE JOŠ: Pobuna u DS zbog podele funkcija


- Veoma smo nezadovoljni kako je stranka vođena u prethodnom periodu – rekao je jedan član GO DS koji je podneo ostavku. - Valjevo se urušava, čak ne stagnira, već nazaduje, ali se glas demokrata o tome nigde ne čuje. Rukovodstvo grada ne radi ništa, osim što troši novac iz budžeta, da bi njima samima bilo bolje, a ne građanima. Za to vreme, demokrate ćute, što ne bi smelo da bude politika opozicione stranke.


POKUŠAJ SMENE?


Među demokratama kolaju priče da je u pitanju pokušaj jedne grupe da stranku preuzme od legalno izabranog rukovodstva i da je zapravo to motiv za ostavke u Gradskom odboru, a ne zadovoljstvo radom čelnika . Prema statutu DS, da bi Gradski odbor bio raspušten, potrebno je da više od polovine članova podnese ostavke.