Odlukom da se ponovo, bez ikakvih dokaza i na osnovu lažnih svedočenja, produži pritvor našim sugrađanima Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, koji su više od 150 dana nevini zatočeni u kazamatu prevršilo je svaku meru.

Ovo je između ostalog saoštila Srpska lista koja u saopštenju z javmost ističe da od adležnih organa očekuje da se drže zakona a ne, kako ističu , političkih igrica. Istovremeno, Srpska lista traži od međunarodne zajednice da se uključe u ovaj proces i da se dvojici osumnjičenih Srba najhitnije omogući pravo da se brane sa slobode, ili da, kako se ističe u saopštenju ove liste, tužilaštvo izađe sa konkretnim dokazima.

PROČITAJTE JOŠ: Lista ucena za kandidate Srpske liste

- Stav da naši sugrađani treba da dokazuju svoju nevinost umesto da tužilaštvo dokazuje njihovu krivicu je klasično institucionalno nasilje, nezabeleženo na tlu Evrope-opominju iz Srpske liste i podvlače da je tišina Evropske unije na drastično kršenje prava naših sugrađana apsolutno neprihvatljiva i da se to ne može razumeti.

-Odlukom da pravdu zatraže štrajkom glađu najbolje pokazuje u kakvoj situaciji su Nedeljko Spasojević i Marko Rošić kao i pravosudni sistem na Kosovu i Metohiji-zaključuje se u saopštenju Srpske liste povodom odluke suda u Prištini d advojici Srba osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića produži pritvor na još dva meseca.