ŠTO se Milo Đukanović manje pita u Crnoj Gori, to bi više da se pita u Srbiji. Što ga manje pitaju u Crnoj Gori, što manje može da kontroliše političku situaciju u Crnoj Gori, to bi da pravi nekakve probleme Srbiji, ili da pravi nekakve probleme sa Srbijom - rekao je Vulin danas novinarima u Beogradu posle uručenja nagrada i priznanja pripadnicima Vojske povodom Dana Vojske Srbije.

On je dodao da ne zna na osnovu čega predsednik Crne Gore Milo Đukanović određuje i zna o čemu pregovaraju Beograd i Priština, a povodom Đukanovićeve izjave da se protivi korekciji granice između centralne Srbije i Kosova.

Dodao je da razume Đukanovićev strah od promene granica i da je to strah od "velike Albanije", samo što ne razume njegov kukavičluk da ne sme da izgovori reč "velika Albanija" i da kaže čega se on to zapravo boji.

- Je li se on to plaši domino efekta od strane Srbije? Srbija nema nikakve teritorijalne pretenzije prema Crnoj Gori, ali neke druge zemlje imaju. Teško mi je da razumem da Milo Đukanović nema hrabrosti da kaže ni jednu jedinu reč kada albanski premijer Edi Rama govori o tome da će izbrisati granice među svim Albancima bez obzira na to gde oni žive, a žive i u Crnoj Gori - rekao je Vulin.

Kaže da je zanimljivo da Đukanović na to nije reagovao, a reaguje na novinske naslove i na ono o čemu ništa ne zna i za šta ga niko ne pita. Zanimljivo je, rekao je Vulin, da Đukanović nije imao takav panični strah od domino efekta 2006. kada se razdvajala Crna Gora od Srbije i da nije osetio takav strah 2008. kada je među prvima priznao lažnu nezavisnost Kosova.

Priznanja povodom Dana Vojske Srbije/Foto Tanjug


- Kada se komada Srbija, to je dobro, to je pozitivno i to nema domino efekta, a kada "velika Albanija" dođe i do granica Crne Gore, onda treba da se plaši domino efekta. Srbija treba i mora da vodi računa samo o sebi, o svom narodu, svojoj stabilnosti i svom miru, a svi ostali neka gledaju šta su radili 2006. i 2008. kada je Srbiji bilo teško, pa neka izvlače pouke šta su stvorili na svojim granicama - rekao je Vulin.

NAGRADE NAJBOLjIM VOJNICIMA

VOJSKA Srbije nije plaćenička, nego vojska ljudi koji vole svoj posao i svoj poziv, a iznad svega vole Srbiju i svoj narod, rekao je juče Vulin.

Vulin je rekao da Vojska Srbije svoju snagu zapravo duguje ljudima, te da su danas nagrađeni najbolji pripadnici VS koji su izabrani na osnovu mišljenja njihovih kolektiva. Na svečanosti su uručena priznanja i nagrade za učinjeno delo, rezultate od posebnog značaja, najbolje sportiste, kao i vojne spomen-medalje za dostignuća u sportu. Ministar je zahvalio kompaniji "Mocart" i Udruženju osiguravača Srbije koji su obezbedili nagrade.