Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je danas grupi Srba sa Kosova i Metohije koja je prošlog petka pešice krenula kako bi prisustvovala skupu 19. aprila u Beogradu i pružila mu podršku, na tom poduhvatu, ali pre svega, kako je rekao, na tome što vole Srbiju i KiM u Srbiji.

"Hvala, ne zbog mene ili bilo koga drugog, već na ljubavi prema KiM i svojoj otadžbini", poručio je Vučić nakon sastanka sa njima u zgradi Predsedništva.

PROČITAJTE JOŠ - Dačić: Skup u Beogradu će biti spektakularan; Stefanović: Ne očekuju se incidenti


Predsednik je istakao da su time što su uradili pokazali kako su i koliko u stanju da se žrtvuju za Kosovo i Metohiju i koliko kilometara da pređu.

"Neki su dobijali infuziju, imaju žuljeve, malo ko je nepovređen, ali su izdržali ovaj težak i naporan put sa severa KiM do Beograda, da bi pružili podršk miru, stabilnosti, ali i očuvanju naše otadžbine i očuvanju svojih domova i sopstvenom osptanku na KiM", podvukao je predsednik.

"Moja ogromna zahvalnost vama. Hvala što volite Sbriju i, pre svega, Kosovo i Metohiju u Srbiji", rekao je Vučić.

Vučić je Srbe primio u Predstedništvu, do kojeg su oni došli sa transparentom, koji su nosili tokom celog puta "Srbi sa KiM za Srbiju i Vučića".

Mladići sa KiM, njih 27, pošli su u petak, a na marš mira su se odlučili, kako su naveli, da bi dali podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovim naporima za bolji život kako Srba na KiM, tako i za bolju, jaču i modernu Srbiju i bolji život svih njenih građana.

Iz Leposavića, na putu ka Beogradu, prošli su do sada kroz Rašku, Ušće, Kraljevo, Mrčajevce, Preljinu, Ljig, Lajkovac i Stepojevac.