ČLAN Predsedništva Srpske napredne stranke Luka Petrović osudio je današnje blokiranje radova na obnovi Trga Republike od strane grupe građane predvođene predsednikom opštine Stari Grad Markom Bastaćem.

Saopštenje SNS prenosimo u celosti:

Beograđane će još jednom skupo koštati bahatost i vandalizam Marka Bastaća, pošto je uspeo da se obračuna sa građevinskim znakovima i ogradama i po ko zna koji put je maltretirao vredne radnike, koji samo obavljaju svoj posao, sa željom da nam Stari grad i Beograd bude lepši i uređeniji.

Pročitajte još: Grupa građana na čelu sa Markom Bastaćem blokirala radove na Trgu Republike (FOTO)


Za razliku od njega i tajkuna Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i fašiste Boška Obradovića, upravo su ti znakovi naši simboli, simboli rada, građenja, stvaranja svega onoga što su oni uništili i opljačkali.

A simbol politike SzS jeste upad u Rts sa testerom, napadanje radnika gradske čistoće, izbacivanje legitimno izabranih odbornika iz Skupštine opštine i vređanje žena.

Zahvaljujući odgovornoj ekonomskoj politici i stabilizaciji javnih finansija, koju je hrabro proveo predsednik Aleksandar Vučić, mi danas imamo novca koji možemo da trošimo na puteve, bolnice, škole i vrtiće.

Kome to danas smeta? Istim onima koji su se obogatili i opljačkali državu i naš narod.

Poručujem fašisti Bošku Obradoviću, tajkunu i lopovu Đilasu i Jeremiću i njihovoj barabi i potrčku Marku Bastacu, da nikada fašizam i kriminalni klanovi neće pobediti pristojnu i modernu Srbiju.

Pozivam nadležne državne organe da preduzmu sve zakonom propisane mere da stanu na put grupici huligana koji maltretiraju i demoliraju naše građane i naš grad.

Blokirani radovi na Trgu Republike Foto: N. Fifić