Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su današnjom blokadom saobraćaja u Kolarčevoj ulici predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i odbornici Saveza za Srbiju predvođeni Nikolom Jovanovićem pokazali kako se sprovodi teror i nasilje nad građanima Beograda i najavio da će Gradski sekretarijat za saobraćaj protiv njih podneti krivične prijave.

Pročitajte još: UNS: Opozicija da prestane da preti medijima

Vesić je za Tanjug rekao da će protiv Jovanovića, Bastaća i ostalih aktivista biti podnete krivične prijave jer su zaustavili saobraćaj i organizovali teror nad građanima Beograda.

"Mislim da je sud mesto gde treba da objasne zašto ovo rade, jer kada se neko ponaša kao huligan, uništava grad i sprečava njegovo funkcionisanje onda treba da odgovara u skladu sa zakonom", poručio je Vesić.

Pročitajte još: Stefanović: Garantujem čvrst odgovor države na nasilje; Pojedinci pokušali da isceniraju napad na Šabića

Naglasio je da su članovi SzS danas zatvorili grad i sprečili normalno funkcionisanje saobraćaja i na taj način pokazali kako izgleda njihova politika nasilja na delu.

"Ono što smo čuli od Bastaća i predstavnika koalicije Dragana Đilasa da oni žele da se u Beogradu ništa ne radi, da svi radovi stanu, da se Beograd ne uređuje samo zato što oni, kada su bili na vlasti, nisu bili sposobni da to rade",

Kako je rekao, oni ne podržavaju uređenje Trga republike, širenje pešačke zone, što je, kaže Vesić, bilo predviđeno još 1985. godine, uređenju Savskog trga, Karađorđeve i drugih ulica samo zato što oni nisu znali to da urade.

"Protive se Gondoli, jer oni su bili NESPOSOBNI, a planirali su da naprave Gondolu od Ade ciganlije prema Košutnjaku, protive se Beogradu na vodi jer nisu bili u stanju da sprovedu njihov projekat "grad na vodu" koji je Đilas promovisao 2012.godine u Kanu", naveo je Vesić.

Napominje da su Đilas i ostali u SzS imali priliku da urede Beograd, ali da to nisu uradili, već su uništili i opljačkali grad.

"Nisu znali nijedan od ovih radova da sprovedu, govore zašto mi toliko radimo. Pošto oni ništa nisu radili dok su bili na vlasti, mi danas uređujemo grad. Građani Beograda su glasali za uređenje Beograda, a ne za dripce i huligane kakvi su Bastać i Đilas i koji su danas pokazali kako izgleda grad koji oni vode", naglasio je zamenik gradonačelnika.

Kako je rekao, Đilas je zadužio Beograd za 1,2 milijarde evra i zato nije mogao ništa da uređuje u gradu.

"Razlika između njih i nas vidi se u tome ko uređuje grad, a ko uništava grad. Danas su Đilas, Bastać i Jovanović pokazali kako uništavaju grad. Da su imali toliko energije dok su bili na vlasti da reše jedan problem građana mi danas ne bi moralo ovoliko da se radi", rekao je Vesić.

Poručio je da će aktuelna vlast nastaviti da uređuje Trg reopublike, Savski trg, ulice Kneza Miloša, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, Karađorđevu, da će završiti projekat "Beograd na vodi" i napraviti od Beograda modernu evropsku prestonicu u kojoj će građani imati život kakav zaslužuju.