Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da treba sačekati s reagovanjem na presudu bivšem predsedniku Republike Srpske u Hagu Radovanu Karadžiću.

"Zanimljivo je kako su svi iz regiona požurili da daju neverovatne izjave. Treba da pustimo da vidimo šta će da kažu svi ostali, a mi ćemo naravno dati svoj stav", rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da su svi u regionu "požurili da kažu šta misle", bez razmišljanja o tome kako se to odražava na njihove odnose sa Srbijom.

BRNABIĆ: JOŠ BEZ ODLUKE "FOLKSVAGENA"

"Folksvagenm" još nije doneo odluku o eventualnom dolasku u Srbiju, rekla je večeras premijerka Ana Brnabić goostujući u emisiji "Oko" na RTS-u.

Kako je navela, ta kompanija još nije donela odluku o izgradnji svog novog pogona u ovom regionu.

"Tek treba da se donese takva odluka, a ako se donese, mi ćemo se boriti, daćemo sve od sebe kao što dajemo za sve ostale investicije. To bi bila neverovatna šansa za Srbiju", rekla je Brnabić.

Dodala je da Srbija u odnosu na neke zemlje regiona ima lošiju poziciju, jer nije clanica Evropske unije, ali da s druge strane ima dosta dobru saradnju s nemackim privrednicima.

BRNABIĆ: NEMA PROBLEMA ZA DALjI RAST PLATA I PENZIJA

Premiejrka Srbije Ana Brnabić večeras je gostujući u emisji "Oko" na javnom servisu govorila o privrednom rastu, pa uz ocenu da je zabeležena manja proizvodnja "Fijata", ali da Železara nije smanjila proizvodnju, konstatuje da je i evropska privreda "usporila".

"Izmedu ostalog i nemačka i italijanska privreda, koje su glavni partneri Srbije", kaže premijerka, a na opasku da EPS kasni sa strukturnim reformama, kaže da su neke reforme u tom javnom preduzeću otpočele, ali da ima još mnogo posla i da se na tome radi sa MMF-om.

Pominje suficit u budžetu i ćinjenicu da javni dug pada, te naglašava da nema problema sa daljim povećanjem penzija i plata.

"Moramo da budemo oprezni i da to ne ugrozi fiskalnu stabilnost, ali verujem da ćemo i ove godine moći da podignemo i penzije i plate", rekla je Brnabić.

BRNABIĆ: FRANCUSKO-NEMAČKA INCIJATIVA POSVEĆENA UKIDANjU TAKSI


Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da "nije na vidiku" ukidanje taksi na srpske proizvode koje je Priština uvela, ali da je fancusko-nemačka incijativa posvećena njihovom ukidanju.

"Ta inicijativa svakako ide ka ukidanju taksi, zato što smo mi rekli da se dijalog neće nastavljati dok se one ne povuku", rekla je Brnabić za Radio televiziju Srbije upitana da li je francusko-nemačka inicijativa posvećena nastavku dijaloga, ili ukidanju taksi.

Brnabić nije iznela više detalja o toj inicijativi.

PROČITAJTE JOŠ - Brnabić: Upadom na RTS mirni protesti su završeni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za agenciju Rojtres izrazio je uverenje da će uskoro uslediti neka od nemačko-francuskih inicijativa i poručio da Srbija ima mnogobrojne crvene linije, ali da ne želi da ih pominje, kako ne bi uništavao šansu za razgovore.

Brnabić je kazala da je dobro što su se za ukidanje taksi založili Vašington, Berlin, London i Brisel, ali i navela da je "tužno videti" što EU nije više uradila.

PROČITAJTE JOŠ - Šib: Beograd i Priština moraju da sednu i pregovaraju

"Meni se ne čini da je na vidiku ukidanje taksi, ne vidim da Priština u bilo kom trenutku razmišlja o tome da postupa konstruktivno, mislim da pokušava samo da dalje zaoštrava situaciju i da pokušava da se što više okrene od dijaloga", ocenila je Brnabić.