PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj izjavio je da postizanje pravno obavezujućeg konačnog sporazuma sa Beogradom podrazumeva međusobno priznanje, što je, kako smatra, u interesu obeju zemalja.

Haradinaj je to ponovio u razgovoru sa crnogorskim ministrom spoljnih poslova Srđanom Darmanovićem, te dodao da smatra da bi to ojačalo mir i stabilnost regiona.

Crnogorski ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović izjavio je da će Crna Gora podržati Kosovo na njenom evroatlantskom putu i "da će nastaviti saradnju u oblastima od zajedničkog interesa".

PROČITAJTE JOŠ - Haradinaj: Nisu takse jedini izvor napetosti, ratovali smo

Hvaleći dobre bilateralne odnose između Kosova i Crne Gore, Haradinaj je rekao da Priština naporno radi na izgradnji dobrih bilateralnih odnosa sa svim zemljama u regionu, naglašavajući evropsku perspektivu zemalja zapadnog Balkana.

"Zalažemo se za nastavak dobrosusedskih odnosa u budućnosti za evroatlantsku perspektivu i jačanje ekonomskog razvoja naših dveju zemalja", rekao je Haradinaj, preneo je portal Telegrafi.