Sve najbolje vam želim, živela Srbija, ali ne lopovska i fašistička, dobacio je predsednik Aleksandar Vučić povećoj grupi demonstranata na koje je naišao u nedelju, na izlasku iz Predsedništva, na glavnom ulazu zgrade.


Događaj se zbio juče oko 16.00 sati, kada se većina demonstranata sa prostora oko Predsedništva uputila ka policijskoj upravi za Grad Beograd, a za njima i dobar deo novinara.

Predsednik je, kako je i danas pomenuo, primetio da mediji nisu izvestili o tom događaju, odnosno da su televizije to "isekle".

Vučić je inače juče nešto posle 16 sati izašao iz na glavni ulaz iz zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu i odvezao se službenim vozilom, ne krijući se, kao i svakog radnog dana.


PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ O NAPADIMA: Tvrd sam orah, kraj nasilju

Na snimku, koji je Ta
njug juče emitovao, grupa od oko 40-tak ljudi ugledavši Vučića počela je da skandira i da ga vređa.

"Rekao sam im u lice, da sam pred njima i da nemaju hrabrosti. Ali, to su isekli. To im se nije svidelo na njihovim medijima", rekao je Vučić sinoć za TV Pink.

"Oni (demonstranti) nemaju snage, ne mogu ništa da učine... kao što vidite, oni nemaju hrabrosti, nemaju hrabrosti za bilo šta. Ništa od ovoga neće biti, ništa", poručio je Vučić jednoj novinarki pre uslaska u automobil, dok su ga pojedini demonstranti vređali.

Predsednik Srbije se juče u podne obratio građanima na vanrednoj konferenciji za novinare, sazvanoj povodom godišnjice martovskog pogroma nad Srbima na KiM i jučerašnjeg upada demonstranata i lidera SzS u zgradu RTS.

U isto to vreme ispred zgrade Predsedništva održan je protest.