AKO misle da siledžijstvom, fizičkim napadima na ljude, ostvare političke rezulate - grdno se varaju. Sve vrste protesta su dozvoljene, ali nasilju je došao kraj. Svi koji u nasilju učestvuju biće procesuirani, jer je Srbija demokratska i uređena država.

Ovo je danas poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na vanrednoj konferenciji za novinare, posle upada demonstranata i lidera Saveza za Srbiju u zgradu RTS, u subotu uveče.

Njegovo obraćanje javnosti odvijalo se u podgrejanoj atmosferi ispred zgrade Predsedništva, koja je sve vreme bila "pod opsadom" demonstranata, a u jednom trenutku do predsednika je stigla informacija da su, predvođeni Draganom Đilasom, Vukom Jeremićem i Boškom Obradovićem, probili ogradu i došli do ulaza u zgradu:

- Probili su ograde i čekaju samo na koja će vrata da upadnu, misleći valjda da imaju pravo nekoga da ubiju. Njih 1.000 misli da mogu da odrede sudbinu zemlje, a ne mogu više glasova od tog broja da dobiju.

Šef države rekao je da niko nikada nije u ovakvim uslovima održao konferenciju za novinare, ali da je želeo da pokaže da "strah ne sme da postoji od huligana, batinaša, fašiste Obradovića i tajkunskih lidera Đilasa i Jeremića":

- Mislili su da neću smeti da dođem ovde. Nemam strah. Mogu da izgubim samo život. Nemam 500 miliona evra kao Đilas. Nastaviću da se borim sa Srbiju, od toga nema ništa preče. Moj posao je da Srbiju branim, štitim i odbranim od batinaša i tajkuna. Šta god da se dešava Srbija će sačuvati stabilnost i nikada neće biti fašistička zemlja - naglasio je Vučić.

PROČITAJTE I: SzS postavio rok za puštanje uhapšenih za upad u RTS, demonstranti prethodno blokirali Predsedništvo, Vučić se obratio naciji(VIDEO+FOTO)

On je naveo da ga u Predsedništvu ne čuvaju policajci već obezbeđenje, pripadnici specijalne jedinice "Kobre". Poručio je i da je spreman da sa svima razgovara, ali ne sa Đilasom i Jeremićem, a sa Obradovićem samo ako ponovo njegova stranka bude izabrana u parlament.

SRBI SA KiM KRENULI DA BRANE PREDSEDNIKA PREDSEDNIK Vučić je tokom obraćanja rekao i da je dobio informaciju da se narod na KiM okuplja i da hoće da krene za Beograd da ga brani od demonstranata koji sa liderima SzS pokušavaju da uđu u zgradu Predsedništva: - Hvala na podršci, ali nema potrebe da me bilo ko brani. Nikada neće Srbija biti fašistička zemlja i nikada fašistički lider Obradović i tajkunska banda koju predvode Đilas i Jeremić neće vladati ovom zemljom - naglasio je Vučić, nakon čega je dobio aplauz u Predsedništvu.

- Nije im meta RTS, nego onaj ko se ne plaši u lice sve da im kaže. Meta sam ja što provodim nacionalnu konsolidaciju Srbije i što je Srbija svakog dana nauporedivo jača. Nisam ništa ukrao i opljačkao i kada neko ima čistu savest i obraz, onda sme da ih čeka koliko god da ih je i da ih se nimalo ne plaši - još jednom je naglasio Vučić.

Predsednik je istakao i da Srbija može da se ponosi sa 200 otvorenih fabrika, umesto 3.000 uništenih, da su otvoreni Narodni muzej, Muzej savremene umetnosti...

- Time se i ja i Srbija ponosimo, to su rezultati, sve ono što nisu drugi uradili. Fašista Obradović i tajkuni Jeremić i Đilas su nervozni i žele da se vrate na vlast da bi ponovo pljačkali.

On je dodao i da je nakon upada u zgradu RTS glavna vest u Prištini bila da je Đilas pretučen:

- A samo on je tukao ljude, niko ga pipnuo nije. Nemam problem da govorim javno, ljudi u Srbiji mogu da vide koliko su Đilas i Jeremić opljačkali, a Obradović je običan sitan fašista i nasilnik. Naišli su na tvrd orah i nekoga ko se ničega ne plaši.

Šef države je rekao i da "Srbija nije dalje od vanrednih izbora nego što je bila juče".

- Kao što ne menjam svoje odluke pod pritiskom iz sveta, tako ih neću menjati ni pod pritiskom onih koji učestvuju u protestima.

DVOSTRUKI ARŠINI ZAPADA

OČEKUJEM podršku samo svog naroda i ne zanimaju me reakcije zapadnih ambasada - poručio je danas Vučić, na pitanje novinara kako je moguće da zapadne diplomate nisu osudile upad u RTS, a osudile su istog trenutka upad u makedonsku skupštinu.

- Interesantno je samo kako imaju dvostruke aršine. Veliki prijatelj tajkuna Đilasa, Zoran Zaev pohvalio se kako su osudili ministra unutrašnjih poslova zato što nije sprečio građane da upadnu u skupštinu. Mogli bismo i mi da razmišljamo o odgovornosti Nebojše Stefanovića što je pustio da uđu fašista Obradović i drugi u RTS. Međutim, računam da su Stefanović i policija mislili da imaju posla sa odgovornim ljudima.