Predsednik skupštine tzv. Kosova Kadri Veselji izjavio je da treba sačuvati prijateljstvo sa SAD i ne dozvoliti da, kako je naveo, Srbija ima koristi od grešaka Kosova, ukazujući da nijedan zapadni partner trenutno nije na strani Prištine u vezi sa taksama.

Pročitajte još: Tači odbrusio Haradinaju: Možeš da budeš prijatelj kada poštuješ savete

Veselji je za RTK rekao da nije trebalo dozvoliti da dođe do situacijje da američki državni zvaničnici pošalju pismo trojici kosovskih lidera u kojem traže ukidanje takse na uvoz robe iz Srbije.

Veselji tvrdi da Srbija zaslužuje takse, zbog, kako je rekao, nekorektnog ponašanja prema građanima i institucijama Kosova tokom dve decenije, te dodao da Kosovo treba ozbiljno da shvati SAD.

Pročitajte još: ZAR TAKO MALO CENITE NAŠE PRIJATELjSTVO?” Evo šta piše u pismu Vašingtona Prištini

On je naveo da ne treba dozvoliti da međunarodni partneri dele isti stav sa Srbijom povodom taksi.

"Među nama nema rivalstva, treba da budemo mudri i donesemo odluke kako da prevaziđemo situaciju od koje bi Srbija imala koristi. Mi ne smemo dozvoliti Srbiji da pobedi. Moramo da održimo naše partnerstvo sa SAD i Zapadom. Ni jedan zapadni partner trenutno nije na našoj strani po ovom pitanju", naveo je Veselji i dodao da je to bio razlog zašto je predložio privremenu suspenziju takse.